FOLLOW US: facebook twitter

Ηλειακό beach volley: Ιστορία γράφουν οι παρέες!

Ημερομηνία: 18-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σε μια όμορφη και συγκινητική ατμόσφαιρα διεξήχθη για πρώτη φορά το reunion των πρωτοπόρων αθλητών του beach volley στον νομό μας. Πρόκειται για την παρέα ή μέρος της παρέας γιατί δεν ήταν δυνατόν λόγω υποχρεώσεων να παραβρεθούν όλοι, που ξεκίνησε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1980 τα πρώτα βήματα στον μαγικό κόσμο του beach volley διοργανώνοντας μάλιστα και το πρώτο τουρνουά στον νομό μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημα τότε το άθλημα δεν υπήρχε στην Ελλάδα δεδομένου ότι δεν υπήρχαν αθλητές beach volley ούτε πανελλήνιο πρωτάθλημα όπως σήμερα. Επίσημα το άθλημα μπήκε στην χώρα μας και υπάχθηκε στην ομοσπονδία του βόλεϊ αργότερα (1994), ενώ έγιναν και τα πρώτα τουρνουά πανελληνίως με παίκτες από την σάλα, ενώ πολύ αργότερα μπήκε και στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Αυτή η παρέα που όλα αυτά χρόνια συνέχιζε να εξασκεί το άθλημα είτε στην παραλία “Κουνέλια” είτε στην παραλία του “Μπανάνα” , διοργάνωσε αρκετά τουρνουά ενώ παρέμεινε στο χώρο για χρόνια.

Έτσι φέτος αποφασίστηκε και επειδή κάποιοι λείπουν πια από τον Πύργο έχοντας γίνει ετεροδημότες με μόνιμη διαμονή σε άλλες πόλεις, να κάνουν μια πρώτη συνάντηση-μάζωξη και να θυμηθούν τα παλιά παίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα στο “Άμμος και θάλασσα” στην παραλία “Κουνέλια” εκεί που πρωτοξεκίνησαν όλα πριν από 35 χρόνια περίπου. Ήταν εκεί και έδωσαν το «παρών» οι Απόστολος Στάμος, Παναγιώτης Τσόκος, Μιμίκα Κουμουνδούρου, Χαρά Κουμουνδούρου, Γιώργος Φύττας και ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν, αλλά παρότι τα χρόνια πια πέρασαν παίχθηκε όμορφο βόλεϊ, που το διασκέδασαν πρώτα οι ίδιοι αλλά και όσοι τους παρακολούθησαν. Κοινή απόφαση και επιθυμία ήταν να γίνει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, θεσμός και κάθε χρόνο εκεί κοντά στον Δεκαπενταύγουστο να μαζεύονται όλοι, κοντινοί και μακρινοί, και να θυμούνται τα παλιά.

Σίγουρα την επόμενη φορά θα είναι και οι υπόλοιποι και σίγουρα θα πάρει έκταση ο συγκεκριμένος θεσμός-πρωτοβουλία. Μοναδικός απών από αυτή την παρέα ο αδικοχαμένος Δημήτρης Τσόκος, για τον οποίο έγινε ιδιαίτερη μνεία, δεδομένου ότι άνηκε σε αυτήν την παρέα από το ξεκίνημά της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος