FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ηλεία σήμερα o Πάνος Καμμένος

Ημερομηνία: 05-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Πολιτική

-Πιθανότατα να επισκεφθεί τη Μυρσίνη ο υπουργός Εθν. Άμυνας – Συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Του Γιάννη Σπυρούνη – jspirounis@gmail.com

Στην Ηλεία θα βρεθεί σήμερα με αφορμή την πολυεθνική αεροπορική διακλαδική άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, είναι πολύ πιθανό να επισκεφθεί και το παραθεριστικό κέντρο LM Village στη Μυρσίνη όπου φιλοξενούνται 326 Σύριοι πρόσφυγες. Στο μεταξύ συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς προς τους πρόσφυγες, καθώς καταφτάνουν συνεχώς είδη πρώτης ανάγκης από όλη την Ηλεία.

Χθες μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας μετέφεραν αρκετά από τα είδη ρουχισμού που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης «Είναι τα παιδιά…» που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στον Πύργο. Επίσης μεγάλες εταιρίες απέστειλαν διάφορα όπως η Φάρμα Ηλείας προσέφερε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σε ότι αφορά τα υγειονομικά θέματα, εφτά γυναίκες εγκυμονούσες μεταφέρθηκαν για γυναικολογική εξέταση στο νοσοκομείο, ενώ σε δέκα ημέρες η Σουριβάν που είναι ετοιμόγεννη για εισαχθεί για τον τοκετό στο Γ.Ν. Πύργου, ενώ και αρκετά παιδιά έχουν μεταφερθεί για εξέταση από παιδίατρο.

Η καθημερινότητα στο παραθεριστικό κέντρο της Μυρσίνης, ομαλοποιείται καθώς οι εργασίες καθαρισμού ολοκληρώνονται, τα προβλήματα και οι ελλείψεις που υπήρχαν καλύπτονται και πλέον οι πρόσφυγες μπαίνουν στη λογική της αυτοοργάνωσης μέσα στον οικισμό αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος