FOLLOW US: facebook twitter

Ιερός Ναός Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου: Επετειακή εκδήλωση το Σάββατο 23 Μαρτίου εν όψει της 25η Μαρτίου 1821

Ημερομηνία: 15-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Επετειακή εκδήλωση  έν όψει  της 25η Μαρτίου 1821, διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού. Η αξιόλογη αυτή εκδήλωση,  θα πραγματοποιηθεί εντός του   Ιερού Ναού  το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Έχει προσκληθεί και θα ομιλήσει  ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ιστρατόγλου, Στρατιωτικός Ιερέας του Ναύσταθμου Σαλαμίνος (Αντισυνταγματάρχης), με θέμα: «Η Προσφορά  των Στρατιωτικών Ιερέων, μέσα από την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους».  Μετά την ενδιαφέρουσα ομιλία θα προβληθεί βίντεο για την προσφορά της Εκκλησίας, κατά την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, με την επιμέλεια του Εφημερίου του Ναού π. Νικολάου Κατσηδήμα.

Είναι γεγονός και δε χωρά ουδεμία αμφισβήτηση ότι το τιμημένο ράσο του Έλληνα Κληρικού  προσέφερε και προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στο Ελληνικό Έθνος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ποτέ δεν έμεινε απαθής και θιασώτης στις δοκιμασίες του λαού μας. Αντιθέτως στις μαύρες, πέτρινες και ζοφερές περιόδους του Έθνους, προέτασσε τα στήθη των Ηρώων Κληρικών της, υπέρ των τέκνων της. Κυρίως δε κατά την μακρόχρονη περίοδο της σκληρής δουλείας των Οθωμανών κατακτητών, αναδείχθηκε η πραγματική τροφός και η μητέρα του Ελληνικού λαού.

Το Ιερό ράσο μυριάδων ταπεινών και αφανών Κληρικών μας (Πατριαρχών, Μητροπολιτών, Επισκόπων, Ιερομονάχων, Ιερέων και Μοναχών), απλώθηκε επάνω από το μαρτυρικό λαό μας, ως “ουράνιο σέλας”, σαν τις πτερούγες του δικέφαλου αετού.  Χωρίς υπερβολή  αν δεν υπήρχε  το ράσο και η Εκκλησία, θα ήταν αδύνατο να χαράξει στον ορίζοντα εκείνο της Κυριακής το ξημέρωμα της Παναγιάς την μέρα, παντού ψαλμοί και ιαχές τουφέκια στον αγέρα, η 25η Μαρτίου 1821!   

Πίστη και Πατρίδα και πάλι θα νικήσουν στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς μας. Οι εκδηλωμένοι εχθροί του  Χριστιανισμού και της Ελλάδας μας, θα συντριβούν σύντομα… Η Ελλάδα θα ζει αιώνια αλλά και ένδοξα. Αλίμονο όμως στα Έθνη και στις Κυβερνήσεις, που πολεμούν μία τέτοια Ελλάδα!

(Εκ του Ιερού Ναού)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος