FOLLOW US: facebook twitter

Ιδρύεται Πολυδύναμο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στον Πύργο

Ημερομηνία: 07-12-2018 | Συντάκτης:

Και πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης- Χρηματοδοτούνται από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

 

Δύο σημαντικά έργα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και θα ωφεληθούν από αυτά 180 άτομα αρχίζουν την λειτουργία τους από τις αρχές του 2019. Πρόκειται για το Πολυδύναμο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων –ΚΕΘΕΑ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με έδρα τον Πύργο, προϋπολογισμού 260.400 ευρώκαι το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης προϋπολογισμού 202.860ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Το Πολυδύναμο Κέντρο έχει ως βασικό στόχο να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων ανάλογα με τις ανάγκες τους (εξαρτημένοι από ναρκωτικά, περιστασιακοί χρήστες, χρήστες αλκοόλ, άτομα με διπλή διάγνωση κ.α) και να παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές. Η λειτουργία του κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που δεν μπορούν να ενταχθούν στις υφιστάμενες δομές.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων ΚΕΘΕΑ πρόκειται να αποτελέσει βασικό πυλώνα του δικτύου υπηρεσιών κατά των εξαρτήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.Η έδρα του θα είναι στον Πύργο, αλλά θα λειτουργεί σε δίκτυο με τις υφιστάμενες υπηρεσίες κατά των εξαρτήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αλλά και με όμορες Περιφέρειες, καθώς και με τις υπόλοιπες δομές υγείας/ κοινωνικής φροντίδας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Κοινωνικά Ιατρεία κ.α). και φιλοδοξεί  να συμβάλλει στη συνολική κάλυψη αναγκών διαφορετικών ομάδων στόχου.

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης έχει ως στόχο την ομαλή επαναεισαγωγή στην κοινωνία των υπό απεξάρτηση ατόμων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος