FOLLOW US: facebook twitter

Ιδρύεται Γραφείο-Παράρτημα της ΕΘΝΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 11-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Ένα διαχρονικό αίτημα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,  που αφορά την δημιουργία παραρτήματος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας – ΕΘΝΟΑ – στην Αρχαία Ολυμπία, γίνεται δεκτό προφανώς και ενόψει Ολυμπιακής χρονιάς και Τελετής Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ 2020 . Έτσι, αύριο Σάββατο, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλας» της ΔΟΑ για την ίδρυση γραφείου- παραρτήματος της ΕΘΝΟΑ στην Ολυμπία του οποίου επικεφαλής θα είναι η αντιδήμαρχος Ρόη Αντωνοπούλου. Παρών στην εκδήλωση θα είναι και πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργος Αλικάκος που θα απευθύνει και χαιρετισμό ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα πρώτος ομιλητής για το καλωσόρισμα θα είναι ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Στην συνέχεια για να επισφραγιστεί η δημιουργία του παραρτήματος της ΕΘΝΟΑ στην Ολυμπία, θα υπογραφεί και Σύμφωνο ίδρυσης του Γραφείου- παραρτήματος μεταξύ του δήμου Ολυμπίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Θα ακολουθήσει αναπαράσταση Ολυμπιακού Δρώμενου από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων (Κ.Δ.Α.Π.) Αρχαίας Ολυμπίας και ομιλία της κας Βασιλικής Τζαχρήστα, Δρ. Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Αρχαιολόγου στη Δ.Ο.Α., Υπεύθυνης του αρχείου της Ε.Ο.Ε., με θέμα: «Το παρελθόν και το παρόν της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης στην Αρχαία Ολυμπία» .

Η βραδιά θα κλείσει με τιμητικές βραβεύσεις και καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενώ θα παρατεθεί και μικρή δεξίωση. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Ιωάννα Παρασκευοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος