FOLLOW US: facebook twitter

Ιδιαίτερη αναφορά Α. Νικολακόπουλου στα δάνεια των πυροπλήκτων – Ρυθμίσεις πραγματικής «ανάσας» για τους δανειολήπτες

Ημερομηνία: 26-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ιδιαίτερη μνεία στην τροπολογία που αφορά στη ρύθμιση για τα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έκανε κατά την διάρκεια της νέας του ομιλίας στη Βουλή  και στο πλαίσιο της συζήτησης για τις ρυθμίσεις στο Ιδιωτικό Χρέος ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Τόνισε μάλιστα ότι πρόκειται για  ένα θέμα που αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια τροχοπέδη για την ανάπτυξη του Νομού μας, αφού όπως επεσήμανε, εξαιτίας των διαδοχικών φυσικών καταστροφών έχει μεγάλο αριθμό τέτοιων δανείων, και κυρίως αυτών που δόθηκαν  για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων.

Αναφέρθηκε δε, και στη δική του προσπάθεια για την επίλυσή του προσθέτοντας τα εξής:

«Ένα πρόβλημα που παρέμεινε άλυτο για πολλά χρόνια και για το οποίο διεκδικούσα λύση από τις πρώτες ημέρες της θητείας μου. Η πρόβλεψη για ρύθμιση των δανείων αυτών που βεβαιώνονται στην αρμόδια ΔΟΥ σε 120 δόσεις δίνει διέξοδο και λύση . Οι τράπεζες κατά το μέρος που τα δάνεια αυτά δεν έχουν βεβαιωθεί ακόμα από το Ελληνικό Δημόσιο εκ των πραγμάτων θα πρέπει να προβούν σε ανάλογες ρυθμίσεις».

Ο κ. Νικολακόπουλος εξήγησε σε άλλο σημείο της ομιλίας του  γιατί  το συγκεκριμένο ν/σ θα βοηθήσει πραγματικά τους πολίτες που σήμερα είναι «όμηροι» των ίδιων των δανείων τους και των τραπεζικών πιέσεων  υποστηρίζοντας  ότι :

«Οι αιτήσεις για υπαγωγή στο Νόμο Κατσέλη που εκκρεμούν τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν τις 75.000 με τις μισές να έχουν προσδιοριστεί από τον Ιούνιο του 2021 έως και το 2032 ενώ ελάχιστες περιπτώσεις έχουν οδηγήσει σε πλήρη απαλλαγή χρεών. Οι πλειστηριασμοί που έγιναν τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκαν έφτασαν τους 25672. Οι πτωχευτικές διαδικασίες κρατάνε πολλά χρόνια  κρατώντας ομήρους οφειλέτες και δανειστές.

Θα πρέπει λοιπόν να παραδεχτούμε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει αποτύχει. Μεγάλος αριθμός πολιτών είναι εγκλωβισμένος και αποκλεισμένος από την οικονομική δραστηριότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος