FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας: «Επείγουσα η ανάγκη αποκομιδής των σάπιων σκουπιδιών»

Ημερομηνία: 29-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

skoupidia-latzoi

Την ανησυχία του, για τη μη αποκομιδή των παλαιών απορριμμάτων, τα οποία συνεχίζουν να παραμένουν αθροισμένα σε διάφορα σημεία, στα περίχωρα της πόλης του Πύργου και κυρίως στα τοπικά διαμερίσματα, εκφράζει δημόσια για ακόμα μια φορά ο   Ιατρικός Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας.

Όπως τονίζει, είναι κατανοητό ότι η  Μονάδα Επεξεργασίας στην Τριανταφυλλιά δεν επιτρέπεται να δεχθεί παλαιά απορρίμματα τα οποία έχουν εισαχθεί, λόγω της επί μακρόν παραμονής τους στις θέσεις εναπόθεσης, σε διαδικασία σήψης.  «Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την μη αντιμετώπιση του προβλήματος από τις αρμόδιες αρχές. Αντιθέτως η ανάγκη αποκομιδής των παλιών απορριμμάτων είναι εξαιρετικά επείγουσα δεδομένου ότι λόγω της σήψης την οποία έχουν υποστεί αποτελούν εστία ακόμη μεγαλύτερων  κινδύνων  για τη δημόσια υγεία  από ότι τα νέα απορρίμματα, τα οποία μεταφέρονται στην μονάδα της Τριανταφυλλιάς. Οφείλουν οι αρμόδιοι άμεσα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν  εναλλακτικούς τρόπους αποκομιδής και διαχείρισης των παλαιών απορριμμάτων».

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες, να αποφεύγουν την αυτόβουλη καύση των απορριμμάτων, κατά την οποία απελευθερώνονται στο περιβάλλον πολυάριθμες τοξικές ουσίες, ιδιαίτερα οι εξαιρετικά τοξικές και καρκινογόνες, καθώς επίσης  και να καταγγέλλουν τέτοιου είδους συμπεριφορές όταν τις διαπιστώνουν. «Όποιος καίει απορρίμματα εγκληματεί εις βάρος του εαυτού του, εις βάρος των συμπολιτών του και εις βάρος των παιδιών του και εν γένει των επόμενων γενεών. Η παραμονή των απορριμμάτων είναι επικίνδυνη και ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας  από τους πρώτους την έχει καταγγείλει, ωστόσο η καύση τους από τους πολίτες δεν είναι λύση, δημιουργεί πολλαπλάσια προβλήματα απ΄ όσα επιλύει. Απαιτείται υπευθυνότητα απ΄ όλους ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση απ΄ όση ήδη έχει συμβεί, οι δε αρμόδιοι άμεσα να πράξουν τα δέοντα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος