FOLLOW US: facebook twitter

Ηθοποιοί από κούνια…

Ημερομηνία: 16-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

i8opoioi-kounia

Άνοιξε το «σακούλι γεμάτο παραμύθια – Επιτυχημένη η εκδήλωση του Ελληνικού Ωδείου Πύργου στον Απόλλωνα

Μια άλλη καλλιτεχνική πτυχή ξεδιπλώνουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Ωδείου Πύργου. Αυτή του ηθοποιού. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα και τα μπράβο του κοινού παρουσιάζοντας «ένα σακούλι γεμάτο παραμύθια».

i8opoioi-kounia5

Ήταν η παράσταση επιστέγασμα της παιδικής θεατρικής ομάδας του Ωδείου, που ζωντάνεψε στις σκηνή πέντε παραδοσιακά παραμύθια, σε σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή της υπεύθυνης του τμήματος Ρούλας Ξαρχάκου, που εισήγαγε πολλά στοιχεία και από τον κλασσικό ελληνικό κινηματογράφο, δίνοντας μια άλλη νότα στην παράσταση.

i8opoioi-kounia4

Τα παραμύθια, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής μας παράδοσης, ενώ τα μηνύματά τους παραμένουν διαχρονικά για να γαλουχήσουν το πνεύμα κάθε γενιάς. Βασιλόπουλα και βασιλοπούλες, δράκοι και άνθρωποι, ζώα και ξωτικά, έξυπνοι και πονηροί, σοφοί και αδαείς, χωρούν μέσα στο σακούλι μας και αποδεικνύουν ότι η εμπειρία του λαού μας μπορεί να γίνει διδαχή αλλά και να αποτελέσει το θεματοφύλακα όλων εκείνων των στοιχείων που χαρακτηρίζουν το έθνος μας.

i8opoioi-kounia3

Όλοι αυτοί οι ήρωες εμφανίστηκαν για περισσότερο από μια ώρα στην σκηνή για να παρουσιάσουν τη «Σεληνοπουλημένη», «τη γυναίκα του σκύλου», «τον έξυπνο κοφινά», «την ταμπακερίτσα» και «το φούρναρης και τον κατή».

i8opoioi-kounia7

Αξίζει να σημειωθεί πως «η γυναίκα του σκύλου» προέρχεται από την περιοχή της Ηλείας και μαζί με την «ταμπακερίτσα» και άλλα παραμύθια της Πελοποννήσου, έχουν συλλεχθεί και καταγραφεί από την πένα της εξ’ Ηλείας ορμώμενης συγγραφέως, Ζωής Σπυροπούλου.

i8opoioi-kounia6

Τα παιδιά που με μεγάλο ζήλο προετοίμασαν αυτόν τον θεατρικό παραμυθένιο κόσμο ήταν οι Αθανασόπουλος Γιώργος, Γεωργουλόπουλος Άκης, Γιαννακόπουλος Παναγιώτης, Γιαννακοπούλου Νάσια, Γκούντουβας Ιωάννης, Δημακόπουλος Σάββας, Δημητρόπουλος Σωτήρης, Κατσινέλος Αντώνης, Κατσινέλου Ηλιάννα, Μπαρτζιώτη Μαρισόφη, Παναγιωτακοπούλου Άντα, Παπαδιαμαντοπούλου Στεφανία, Πλέσσα Ιωάννα, Σταυροπούλου Δήμητρα, Τσιφουντάρη Πανωραία, Χριστοδουλοπούλου Ελένη.

i8opoioi-kounia2

Το θέατρο γέμισε ασφυκτικά έως τον εξώστη και το αποτέλεσμα γέμισε με ικανοποίηση τόσο τα παιδιά και την σκηνοθέτη, όσο επίσης του υπεύθυνους του Ελληνικού Ωδείου Πύργου και τους γονείς.

i8opoioi-kounia8

Αξίζει να σημειώσουμε μια συγκινητική στιγμή στο φινάλε της παράστασης όπου τα παιδιά – ηθοποιοί τράβηξαν επάνω στη σκηνή την Ρούλα Ξαρχάκου που συγκινημένη αγκάλιασε όλα τα παιδιά και μίλησε για την προσπάθεια που έκαναν αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια, για συμμετοχή ακόμα και σε θεατρικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος