FOLLOW US: facebook twitter

«Η Ζωή είναι Ωραία»: Εντυπωσίασε η παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Κρεστένων «Έκφρασις»

Ημερομηνία: 05-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Μια πραγματικά εκπληκτική θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Ζωή είναι Ωραία» σε σκηνοθεσία της Τζένης Μπίθα,  όπου ο κόσμος γέλασε με την ψυχή του και πέρασε δύο ευχάριστες ώρες,  προσέφερε το βράδυ της Παρασκευής στο πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε το υπαίθριο θέατρο στο χώρο της Γιορτής Σταφίδας, η θεατρική ομάδα Κρεστένων «Έκφρασις». Μεταξύ των θεατών και ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης και ο δήμαρχος Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος.

Εξαιρετικές ερμηνείες από ερασιτέχνες ηθοποιούς με στόφα και άνεση επαγγελματιών καλλιτεχνών, από μια ερασιτεχνική ομάδα ενηλίκων που ξεκίνησε δειλά- δειλά την πορεία της εδώ και έναν περίπου χρόνο, έχοντας στο ενεργητικό της μια και μοναδική παράσταση και παρουσία στη σκηνή, καθώς το ίδιο έργο παίχτηκε και στη χειμερινή σεζόν και τώρα εμπλουτίστηκε με ένα ακόμα μονόπρακτο. Παρά το γεγονός της μικρής θεατρικής τους πορείας και εμπειρίας, η Ομάδα με την καθοδήγηση της φιλολόγου Τζένης Μπίθα που ανέλαβε την θεατρική σύνθεση και την σκηνοθεσία και παράλληλα  κράτησε στην νέα βερσιόν και ένα ρόλο στο μονόπρακτο του Δημήτρη Ψαθά «ΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ», εντυπωσίασαν με τις ερμηνευτικές τους ικανότητες και το ταπεραμέντο τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές.

Η παράσταση αποτελούνταν από  6 μονόπρακτα του μεγάλου Ρώσου λογοτέχνη και συγγραφέα Αντον Τσεχωφ  μέσα από τα οποία, περιγράφονται  καθημερινές στιγμές και σκιαγραφούνται χαρακτήρες, με πάθη όνειρα, φιλοδοξίες, με μπόλικο χιούμορ και δόση υπερβολής καθώς και  ένα μονόπρακτο  του Έλληνα  χρονογράφου, δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Δημητρίου Ψαθά που  έχει τον τίτλο «Οι τρελλοι της εποχής». Ένας… οδηγός επιβίωσης και ευδαιμονίας από τον Ρώσο συγγραφέα Άντον Τσέχωφ που σημάδεψε όσο κανείς άλλος την δραματουργία του 20ου αιώνα παραμένοντας εξαιρετικά επίκαιρος έως σήμερα.

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης:

Κων/νος Πολυζωγόπουλος, Κατερίνα Σωτήρχου, Νίκος Παπαδάς, Μορώνη Μαίρη, Τάσος  Καρνάρος, Νάνσυ Μπάρκα, Λίτσα Μορώνη, Τζένη Μπίθα, Νότα Κατσάκου, Ευτυχία Παπαδοπούλου, Άγγελος Κωνσταντινίδης και Διαμαντής Μπράμος.Σκηνοθεσία: Ευγενία Μπίθα, Θεατρική Σύνθεση: Ευγενία Μπίθα

Οι θεατρικές παραστάσεις της Ομάδας, δίνονται στα πλαίσια των καλοκαιρινών  πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.

Παράσταση απόψε στην Ανδρίτσαινα

Επόμενος προορισμός  της  Θεατρικής Ομάδας Κρεστένων «Έκφρασις», σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου , 21.00 στο ανοιχτό θέατρο της Ανδρίτσαινας, γιατί… “Η Ζωή είναι Ωραία”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος