FOLLOW US: facebook twitter

“Η Ζωή… είναι γυναίκα”: Καταχειροκροτήθηκε η θεατρική παράσταση της ΕΠΑΣ Δ.ΥΠ.Α στον Απόλλωνα

Ημερομηνία: 28-06-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με τον καλύτερο τρόπο, έκλεισε η σχολική χρονιά για το τμήμα Βρεφονηπιοκόμων της ΕΠΑΣ Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ, που την περασμένη Πέμπτη το βράδυ παρουσίασε στο θέατρο Απόλλων την εξαιρετική θεατρική παράσταση τίτλο “Η Ζωή… είναι γυναίκα”. Οι μαθήτριες της Β τάξης, κατέθεσαν μέσα από τον θεατρικό λόγο και συγκεκριμένα μέσα από γυναικείους μονολόγους, τις δικές τους αλήθειες και ανησυχίες, εμπειρίες από το διάστημα της καραντίνας και βεβαίως καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Ψυχή και “ενορχηστρωτής” της παράστασης, η εκπαιδευτικός και πολιτισμολόγος του σχολείου Μαρία Κολόκα που επέλεξε τα κείμενα και σκηνοθέτησε την παράσταση, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση να “πλάσει” θεατρικά και να καθοδηγήσει τα κορίτσια που πρώτη φορά ανέβηκαν στη σκηνή και πραγματικά εξέπληξαν με το ταλέντο τους και τον αυθορμητισμό τους. Τα κείμενα της παράστασης που επέλεξε η κ. Μαρία Κολόκα, ήταν κείμενα ελλήνων και ξένων συγγραφέων , ενώ τρία από αυτά αποτελούν καταγραφή από πραγματικές μαρτυρίες γυναικών στο διαδίκτυο, που βίωσαν τις συνθήκες της καραντίνας και αφορούσαν διαχρονικά κοινωνικά προβλήματα, όπως ο πόλεμος, η κακοποίηση (λεκτική, συναισθηματική, ή σωματική), το ψέμα, η ανασφάλεια, η συρρίκνωση και παραφθορά της Ελληνικής γλώσσας και η συναισθηματική μοναξιά.

Όλη η ομάδα δούλεψε με όρεξη και μεράκι και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Η διεύθυνση της σχολής ανάρτηση στα social media ανέφερε οτι “ Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα κορίτσια μας που μας έκαναν υπερήφανους με την υπέροχη παρουσία τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εκπαιδευτικό μας Μαρία Κολόκα που ήταν η ψυχή αυτής της παράστασης. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις εκπαιδευτικούς του τμήματος Βρεφοκομίας και ιδιαίτερα στην Αναστασία Λιακοπούλου για την βοήθεια τους και το μεράκι που δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.“

Ανάμεσα στο κοινό, την παράσταση παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δ. Νικολακόπουλος, οι αντιδήμαρχο Γ. Αργυρόπουλος και Γ. Πλεμμενος και ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο της Θ.Ο Προσκήνιο Ν. Λαϊνόπουλο και την κ. Δώρα Κορκολή που λίγη ώρα πριν είχαν παρουσιάσει το νέο βιβλίο του κ. Μάινα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος