FOLLOW US: facebook twitter

Η Ζάκυνθος τίμησε τον Γ. Τζουανόπουλο για την προσφορά του στον πολιτισμό

Ημερομηνία: 21-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Συναυλία με την Φιλαρμονικη Ζακύνθου, τη χορωδία «Φιόρο του Λεβάντε», τη Μαρία Σουλτάτου και τον Ηλείο Γιώργο Αδαμόπουλο

Τον Ηλείο στιχουργό, ραδιοφωνικό παραγωγό και δημιουργό της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια, τίμησε για την προσφορά του στον Πολιτισμό, το βράδυ του Σαββάτου το νησί της Ζακύνθου. Το θαυμάσιο μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Τραγουδήστε μαζί μας» διοργάνωσαν στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο του νησιού, η Φιλαρμονική των Ζακυνθίων και ο δήμος Ζακύνθου με την συμμετοχή πολλών θεατών.

Στη συναυλία της Ιστορικής Φιλαρμονικής Ζακύνθου που διηύθυνε ο μαέστρος Διονύσης Μαλλιάς συμμετείχε και η χορωδία «Φιόρο του Λεβάντε» με τρεις τραγουδιστές, τον Νίκο Ακτύπη, τον Πέτρο Στεριώτη και την Νάντια Παπαδάτου. Τραγούδια του Γιάννη Τζουανόπουλου τραγούδησε η γνωστή ερμηνεύτρια Μαρία Σουλτάτου συνοδεία του γνωστού σολίστ μπουζουκιού Γιάννη Σταματογιάννη. Μαζί τους ήταν και  δυο ταλαντούχοι νέοι από την Ηλεία, ο τραγουδιστής Γιώργος Αδαμόπουλος  από τα «Χρώματα της Ήλιδας» που ερμήνευσε ζεϊμπέκικα και λαϊκά αγαπημένα τραγούδια του Ηλείου στιχουργού  που έχουν ερμηνεύσει κατά καιρούς μεγάλοι έλληνες τραγουδιστές και ο  ταλαντούχος μουσικός Μάριος Αθανασόπουλος.

Πολύ ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή της βραδιάς, η ερμηνεία της Μαρίας Σουλτάτου στο «Τραγούδι της Φωτιάς», το τραγούδι που έγραψε για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία ο Γιάννης Τζουανόπουλος, αλλά και το τρυφερό τραγούδι «Νεφέλη» από τον δίσκο «Τα λαϊκά φεγγάρια»  που τραγούδησε συνοδευόμενη από την Φιλαρμονική της Ζακύνθου και της χορωδίας «Φιόρο του Λεβάντε»,  αποσπώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κόσμου.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Γιάννης Τζουανόπουλος παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα υπογεγραμμένη από τον δήμαρχο Ζακύνθου Παύλο Κολοκοτσά και τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Διονύση Μαλλιά ευχαριστώντας τους για την τιμή που του έκαναν, διοργανώνοντας μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος