FOLLOW US: facebook twitter

Η χαμένη νέα γενιά της Ελλάδας

Ημερομηνία: 16-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Χωρίς πρόσβαση στην εργασία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση το 25,9% των νέων στη χώρα μας, σύμφωνα με την Eurostat ● Είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. ● Μνεία των ερευνητών και στο έμφυλο χάσμα

Αυτό που πολλές φορές ορίζουμε ως «χαμένη γενιά» αναδεικνύει νέα έρευνα της Eurostat, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αποτυπώνοντας το άνισο βάρος που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι με αριθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους νέους χωρίς πρόσβαση στην εργασία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση  για το 2020, η Ελλάδα κατατάσσεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση στην Ε.Ε. με ποσοστό 25,9%, πίσω μόνο από την Ιταλία (29,4%).

Συγκεκριμένα, μία στις τρεις νέες και ένας στους πέντε νέους ηλικίας 20-34 ετών παραμένουν αδρανείς ταυτόχρονα στην εκπαίδευση και στην εργασία. Οι αριθμοί αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος: το 21,2% των αντρών και το 30,8% των γυναικών σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες σήμερα δεν έχουν εργασία, δεν σπουδάζουν και δεν καταρτίζονται επαγγελματικά. Τα ελληνικά ποσοστά μοιάζουν να επιστρέφουν στην περίοδο της κρίσης έπειτα από μία μικρή κάμψη πριν από την πανδημία.

Ειδική μνεία στην έρευνα γίνεται επίσης στο έμφυλο χάσμα: σχεδόν σε όλες τις χώρες η πρόσβαση των γυναικών στην εργασία είναι χαμηλότερη από εκείνη των αντρών.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 16/07/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος