FOLLOW US: facebook twitter

Η βράβευση των «αρίστων»

Ημερομηνία: 19-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο; Να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε ή να επιμείνει συνειδητά σε μία ακόμη μεγαλοπρεπέστατη πατάτα; Αναφέρομαι φυσικά στην βράβευση της κ. Αντωνιάδου, της δήθεν διακεκριμένης επιστήμονος της NASA, για την οποία έχει βουίξει το σύμπαν! Γιατί δεν είναι μονάχα ο εγχώριος τύπος και φυσικά τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, που εδώ και ημέρες σέρνουν τα εξ αμάξης στην υπουργό για την αν μη τι άλλο πρωτότυπη βράβευση στην οποία προχώρησε. Το γεγονός ξεπέρασε τα σύνορα και σχολιάστηκε αρνητικά από διάφορους επιστήμονες ανάτον κόσμο. «Η υπουργός Παιδείας με την πράξη βράβευσης δείχνει μια βαθιά και προκλητική άγνοια και απαξίωση για την έρευνα και την επιστήμη στη χώρα». Τάδε έφηΚώστας Μπουγιούκος, επίκουρος καθηγητής Βιοπληροφορικής στο Πανεπιστήμιο ParisDiderot.

Η βράβευση από την Υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως της Ελένης Αντωνιάδου με επιχειρηματικό βραβείο «Θαλής» και τα εγκωμιαστικά της σχόλια για «το πάθος της για την επιστήμη» ήταν η αιτία να αποκαλυφθεί η απάτη που συντηρήθηκε για χρόνια σε σχέση με τα δήθεν επιστημονικά επιτεύγματα της κ. Αντωνιάδου, αλλά και η απάτη με το ψευδεπίγραφο αφήγημα της ΝΔ περί αριστείας, που καλλιεργείται με μεγάλη επιμονή σε επίπεδο πολιτικό και μιντιακό.

Όπως αποδείχτηκε τα «επιτεύγματα» της κ. Αντωνιάδου ήταν περισσότερο δημιούργημα των δημόσιων σχέσεων, των μίντια και του lifestyle. Μια συστηματική εξαπάτηση της «πρόθυμης» κοινής γνώμης πως ήταν η «σπουδαία επιστήμονας της NASA», με τις μεγάλες επιστημονικές διακρίσεις, η καλλονή που η mattel της αφιέρωσε μια κούκλα, που εργαζόταν στον τομέα της «αναγεννητικής ιατρικής και της βιοαστροναυτικής» όπως ανέφερε η Υπουργός Παιδείας μαζί με θερμά σχόλια.

Τελικά δεν ήταν παρά μια φοιτήτρια που συμμετείχε σε ένα summercamp της ΝΑSA, χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις για κάποιο επιστημονικό επίτευγμα, η οποία ωστόσο εκμεταλλεύτηκε την εξωτερική της εμφάνιση, την παρουσία της στο καλοκαιρινό σχολείο και τις γνωριμίες της, «χτίζοντας» μια ψευδή ιστορία στον ελλαδικό χώρο, απολαμβάνοντας εντυπωσιακή προβολή και βραβεύσεις, χωρίς η ίδια να διαθέτει ούτε καν διδακτορικό τίτλο.

Το πρόβλημα βρίσκεται εξαρχής στην παρουσία μιας υπουργού Παιδείας σε μία εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από δύο ιδιωτικές εταιρείες, την GK MEDIA PUBLISHING και την PALLADIAN CONFERENCES. Χώρια η υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ). Όλος ο καλός ο κόσμος δηλαδή. Η αγορά. Μόνο που η αγορά έχει τις δικές της επιδιώξεις, και η εθνική Παιδεία θα όφειλε κι αυτή να έχει τις δικές της προτεραιότητες. Είναι μία συχνή παρεξήγηση αυτή στις τάξεις των νεοφιλελεύθερων, δεξιών και άλλων συναφών «ιδεολόγων». Όπως παρεξηγημένη έχουν στο μυαλό τους και την έννοια της αριστείας. Στ’ αλήθεια, με βάση τα όσα μας έχει δείξει μέχρι σήμερα, στη ΝΔ των άριστων και των πετυχημένων βασιλεύει η μετριότητα, η ανεπάρκεια και η εξαπάτηση.

Το νέο ατόπημα είναι ασυγχώρητο. Η κ. Κεραμέως παρουσίασε με εθνική περηφάνεια και πατριωτικό καμάρι μία κυρία η οποία δεν εργάστηκε ποτέ στη NASA, ούτε διακρίθηκε για το έργο της. Απλώς παρακολούθησε ένα μικρής διάρκειας εντατικό πρόγραμμα, στο οποίο έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν πολλές εκατοντάδες προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο. Εντάξει, εμφανίστηκε και στην Τατιάνα, όπου περιέγραψε εκτενώς τα επιτεύγματά της. Κατά συνέπεια προκύπτει το αδυσώπητο ερώτημα, τι είναι τελικά η κ. Κεραμέως: Γραφική ή άσχετη;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος