FOLLOW US: facebook twitter

Η βία και η αυθαιρεσία της κυβέρνησης δε θα περάσει!

Ημερομηνία: 19-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και τρομοκρατία εις βάρος φοιτητών και εκπαιδευτικών την Παρασκευή το βράδι στη συναυλία αλληλεγγύης στο ΑΠΘ, αλλά και στη συγκέντρωση-πορεία το Σάββατο στα Προπύλαια του Παν. Αθηνών.
Είναι βαρβαρότητα η επίθεση σε μια συναυλία ή η απόπειρα με χημικά και ξύλο να μη γίνει η πορεία το Σάββατο. Η κυβέρνηση με αυτές τις ενέργειες παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος αναιρώντας βασικά δικαιώματα και θέτοντας τη ζωή πολλών νέων σε άμεσο κίνδυνο. Υπάρχει η άποψη ότι είναι βάρβαρη η πολιτική τους(ακρίβεια, ανεργία, φτώχεια, αστυνομοκρατία κλπ.) και ότι μια τέτοια πολιτική δε μπορεί να πείσει το λαό, άρα προσπαθούν να την επιβάλουν με τη βία.
Όπως κι αν είναι, φτάνει πια! Κάτω τα χέρια απ’ τη νεολαία και το μέλλον της! Δε χρειαζόμαστε άλλη αστυνομία, ιδίως στα Πανεπιστήμια. Υπάρχει κοινωνική ανάγκη για εργασία, να δοθούν χρήματα για πρόσληψη δασκάλων, υγειονομικών, πυροσβεστών κλπ., ανθρώπων δηλ. που θα καλύπτουν βασικές ανάγκες. Νέες προσλήψεις αστυνομικών απλά αυξάνουν τη καταστολή και λειτουργούν ενάντια στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.
Όποιοι ονειρεύονται κι άλλη καταστολή κι άλλη επιτήρηση κι άλλη φτώχεια κι άλλες διακρίσεις, αρκεί να μη χάσουν οι όμοιοί τους τα κέρδη τους, ας πάνε να κυβερνήσουν άλλη χώρα… Καλούμε όλο τον κόσμο να ξεσηκωθεί, γιατί αλλιώς η ζωή μας θα χειροτερέψει κι άλλο. Και γιατί μόνο τότε-αν ξεσηκωθούμε δηλ.- υπάρχει ελπίδα να σταματήσουν να ποδοπατούν κάθε μέρα τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας οι πάσης φύσεως εκπρόσωποι ή δούλοι του κεφαλαίου και της παγκοσμιοποίησης!

Πρωτοβουλία Ενάντια Στην Παγκοσμιοποίηση
ΠΡ.Ε.Σ.ΠΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος