FOLLOW US: facebook twitter

Η υγεία στην Ηλεία: Νοσοκομείο Αμαλιάδας-Ο δικός μας μύθος

Ημερομηνία: 21-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία

Άρθρο του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου-προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας

 

Είναι γνωστός ο λαϊκός μύθος του γεφυριού της Άρτας….

Ήταν αυτό που δεν έλεγε να στεριώσει με τίποτα ….

Εμείς στην Ηλεία εδώ και πολλά χρόνια έχουμε τονδικό μας λαϊκό μύθο που λέγεται Νοσοκομείο Αμαλιάδας….

Αυτό σε αντίθεση  με το γεφύρι της Άρτας δεν λέει να γκρεμίσει με τίποτα.

Τουλάχιστον μέχρι τώρα….

Βέβαια ακόμη η λαϊκή μούσα δεν έχει ασχοληθεί όσο θα έπρεπε με αυτόν τον λαϊκό μύθο αλλά σίγουρακάποια στιγμή θα το κάνει.

Τόσοι αγώνες και τόσες θυσίεςτόσωνεπώνυμων και ανωνύμων για τόσα χρόνια είναι κρίμα να μην τραγουδηθούνκάποτε κατά πώς τους πρέπει.

Eιδικά για την νέα πτέρυγα αξίζει να γραφτεί ολόκληρο έπος μόνο και μόνο με την αναφορά στα εγκαίνια που γίνονται κατά καιρούς προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού.

Όλα αυτά όμως μέχρι χθεςγιατίμετάήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και εδώ πρέπει με θάρρος καιπαρρησία και πάνω από όλα χωρίς μιζέριες να αναγνωρίσουμε την μεγάλη του προσφορά που όπωςσε όλα τα χρονίζονταπροβλήματαέτσι και εδώ «κατόπιν ενεργειών του» είμαστεήδη πολύ κοντά στην τελικήλύση ….

Βέβαια και εδώ έχειεφαρμοστείμε συνέπεια η γνωστή και λίαν αποδοτική αριστερή κατά ΣΥΡΙΖΑ μέθοδος του«άλλαλέγαμεάλλακάνουμε και άλλα γίνονταιτελικά».

Την ίδια στιγμή που εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι να λέμε τα ίδια που λέγαμε πριν σαν να μην συμβαίνει τίποτα τώρα.

Μεγαλοφυής και δοκιμασμένη μέθοδος ….

Κάποια στιγμή σου λέει δεν μπορεί κάποιοι θα μπερδευτούν και θα πουν για να το λένεέτσι έτσι θα είναι και κάποιοιάλλοι θα ζητήσουνεπείγουσα ιατρική συνδρομή.

Τους υπόλοιπους μετά τους αναλαμβάνουν εργολαβικά τα πρόθυμα ΜΜΕ για να τους πείσουν ότι αυτό που γίνεται δεν είναι σε καμιά περίπτωση αυτό που έχουμε καταλάβει άλλα είναι κάτι άλλο «πιο βαθύ και πιο μεγάλο».

Και μέχρι τελικά να καταλήξουμε τι εν τέλει έχει γίνει και τι γίνεται «μην τον είδατε τον Κίτσο το λεβέντη το καραμπουζουκλή».

Κάπου εδώ είμαστετώρασχετικά με τον πολύπαθο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Καλό είναι λοιπόν κάποιοι εκ των ηγετών της πόλης.

Συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι

Νυν τέως και αεί

Να πεταχτούν από τον ύπνο τους και την προεκλογική τους ραστώνη όσο ακόμη είναι νωρίς αν βέβαια εννοούσαν το παραμικρό από όσα ηρωικά έλεγαν κατά καιρούςπρος άγρα ψήφων…

Ακόμη όμως και αν κορόιδευαν τότε μπορείαν θέλουν να το «σώσουν» κάπωςκαι νααποδείξουν ότι δεν κοροϊδεύουντουλάχιστον τώρα που υποτίθεται ότι αγρυπνούν για το καλό της πόλης και έχουν βγει εκ νέου στην γύρα για ψήφους….

Βέβαιαμπορείκαι αυτοί στην διαδρομή να ανακάλυψαν ήδη τα καλά της ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗΣ και να ντρέπονται να το πουν.

Αλλά πάντα όλο και κάποιο απρόοπτο μπορείσυμβεί και να «στραβώσει» η δουλειά.

Που ξέρειςμπορεί ο ψεκασμός που έχουν κάνει χρόνια τώρα να μην έχει πιάσει όσο θα έπρεπε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και μπορεί κάποιοι εν όψει εκλογών να τους ζητήσουν τον λόγο και κάποιοι άλλοι ακόμη και τον λογαριασμό…..

Τότε σίγουρα θα δυσκολέψουν κάπως τα πράγματα.

Γιατί όπως και να κάνουμε ωραίο παιχνίδι το κρυφτό που παίζαμεμικρά αλλά προϋποθέτειπάντα την ύπαρξηκάποιου που θέλει να κρυφτεί και κάποιουάλλου που προτίθενται ναψάξει  να τον βρει….

Εδώ αυτοί όντας παλιοσειρέςτης πολιτικής αισθάνονται τόσο σίγουροι που εννοούν να παίζουν το κρυφτόχωρίςκαν νακρύβονται.

Ξέρουν πολύ καλά ότι κανείς δεν τους ψάχνει και γι αυτό και δεν έχουν το παραμικρό άγχος μη και τους βρουν.

Η όποια «ανατροπή»θα γίνει αν γίνει από την στιγμή που κάποιοι θα αρχίσουν να μην τους πιστεύουν και να αρχίσουν γενικώς να ψάχνουν…..

Αν βέβαια αναφερθούμε ειδικότερα στον Νοσοκομείο της Αμαλιάδας θα δούμε ότι είναι έναςζωτικός μύθος όχι για την πόλη αλλά για όλους εκείνους που για πολλά χρόνια έχουνστηρίξειπάνωτου την προσωπική τους μυθολογίαστην οποία και οφείλουν την όποια πολική τους καριέρα….

ΥΓ Ο άλλος ζωτικός μύθος της Αμαλιάδας ήταν η Τριανταφυλλιά που αν και κράτησε χρόνια πολλά και «έχτισε» ένδοξες πολιτικές καριέρες τέλειωσε τελείως αθόρυβα καιμάλλον άδοξα.

Λέτε τώρα να έχει έλθει η σειρά του Νοσοκομείου???

Δεν εξηγείταιαλλιώς η συνδυασμένη«προκλητική» αδιαφορίαΤοπικήςΑυτοδιοίκησης, Φορέων και Κομμάτων.

Συμπολιτευόμενων και μη ……


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος