FOLLOW US: facebook twitter

Η Υγεία στην Ηλεία: Αρχίζουμε πλέον να βαριόμαστε…

Ημερομηνία: 26-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία
Του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου, πρ. Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας

Η επανάληψη μερικών καταστάσεων ενίοτε καταντά και κουραστική.

Δυστυχώς το επί πολλά χρόνια συνεχιζόμενο σήριαλ με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχει εξαντλήσει κάθε πρωτοτυπία.

Τελευταία διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της 23-10-2020 έχοντας τη νόμιμη πλειοψηφία (5 παρόντες από τα 7 μέλη) και με την παρουσία του Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η Ν.Μ. Αμαλιάδας από τη στιγμή που η Διοίκηση (Αν. Διοικήτρια, Διοικητής, 6η Υ.ΠΕ.) δεν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει όσα από τον νόμο προβλέπονται, δεν μπορεί να καταθέσει προγράμματα εφημέρευσης».

Το τι σημαίνει όλο αυτό δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε …

Τόσα χρόνια ζούμε τα ίδια και τα ίδια σε διάφορες εκδοχές.

Βέβαια πάντα το αποτέλεσμα είναι ίδιο, η αδυναμία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας να κάνει εφημερίες, αλλά κάθε φορά αλλάζουν οι υπεύθυνοι.

Είναι πλέον φανερό ότι κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν την δουλειά τους ή μάλλον κάποιοι κάνουν πολύ καλά την δουλειά που τους έχει ανατεθεί.

Αλλά μην απελπιζόμαστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Και αυτήν την φορά είναι σίγουρο ότι όλο και κάτι θα βρουν για να μπαλώσουν την κατάσταση οπότε θα ανακοινώσουν πανηγυρικά ότι το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας θα κάνει και αυτόν τον μήνα κάποιες εφημερίες και όλα καλά και όλα ωραία.

Έτσι κάποιοι εκ των αρμοδίων θα είναι ευχαριστημένοι γιατί το θέμα λύθηκε φυσικά κατόπιν ενεργειών τους και όλοι εμείς θα είμαστε ήσυχοι πιστεύοντας ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Κανένα πρόβλημα φτάνει να μην αρρωστήσουμε….

Το σημαντικό όμως και αυτό που εντέλει μετράει είναι ότι  το παραμύθι πάλι θα έχει αίσιο τέλος και «ζήσαν αυτοί καλά και μείς καλύτερα….».

Αλλά όλα έχουν τα όρια τους από την στιγμή που πλέον δοκιμάζονται οι ανοχές και οι αντοχές μας.

Κάποιοι με ονοματεπώνυμο, πολύ πρόσφατα, γι αυτό το Νοσοκομείο είχαν τάξει λαγούς με πετραχήλια και τώρα που έχασαν τους λαγούς ψάχνουν να δουν τι θα κάνουν με τα πετραχήλια.

Βέβαια είναι περιττό να τους ζητάμε εξηγήσεις και πολύ περισσότερο να μιλήσουμε για αυτοκριτική.

Δυστυχώς η πολιτική δεν ξέρει από αυτά.

Και οι επαγγελματίες της πολιτικής αυτό το έχουν σπουδάσει και δεν ντρέπονται να κοροϊδεύουν….

Η κατάσταση με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας εδώ και πολύ καιρό έχει πλέον ξεφύγει ….

Δεν αρκεί κάποιοι να κινητοποιούνται και να τσαμπουκαλεύονται μόνο όταν μπαίνουν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο γιατί έχει γίνει και αυτό….

Δεν απέδωσαν τίποτα τα θεατρικά on camera σχισίματα των «εντέλλεστε».

Αυτήν την στιγμή είναι αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να γίνει μια ειλικρινής ενημέρωση του λαϊκού παράγοντα που μάλλον κοιμάται τον ύπνο του δικαίου με ευθύνη των πολιτικών ταγών της περιοχής μας.

Μια ενημέρωση για την κατάσταση που ζούμε ΤΩΡΑ με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και όχι μόνο γιατί η κατάσταση διάλυσης του Συστήματος Υγείας είναι γενικότερη στην περιοχή μας.

Μια ενημέρωση όμως χωρίς ούτε ένα ΘΑ…

Ναι χωρίς ούτε ένα ΘΑ.

Έχουμε χορτάσει δεν θέλουμε άλλα …

Αν αυτή η κατάσταση είναι κατά τους τοπικούς άρχοντες ικανοποιητική να μας το πούνε να το ξέρουμε και να μην περιμένουμε τίποτα παραπάνω και να ξέρουμε κατά που να πάμε αν και όταν με το καλό πάθουμε κάτι.

Το όλο έργο με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι πλέον γνωστό και ένεκα τούτου λίαν βαρετό.

Κάποιες εφημερίες μέσα στον μήνα κάποιοι γιατροί που έρχονται και δεν έρχονται και κάποιοι άλλοι που έρχονται και δεν προλαβαίνουν να έρθουν και φεύγουν αμέσως για άλλες πολιτείες.

Αν όμως υπάρχει στόχευση, κατά πώς έλεγαν οι τοπικοί άρχοντες, να γίνει «κανονικό» Νοσοκομείο τότε πρέπει να υπάρξει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός και ένα διεκδικητικό πλαίσιο με μπροστά τον λαϊκό παράγοντα …

Το αν όμως θα καταφέρουν αυτές οι παλιοσειρές της πολιτικής να πείσουν για τις τωρινές τους προθέσεις μετά από τόσα χρόνια κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού είναι ένα ερώτημα που δυστυχώς δεν έχει εύκολη απάντηση…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος