FOLLOW US: facebook twitter

Η τουριστική αξιοποίηση της Ζαχάρως στη συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ

Ημερομηνία: 25-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Μια σειρά σημαντικών θεμάτων συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δικτύου ΣΕΑΔΕ που έγινε στη Ζαχάρω Ηλείας με συνδιοργανωτή το Δήμαρχο, Κώστα Αλεξανδρόπουλο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης,  δήλωσε: «Συζητήσαμε πολλά ζητήματα δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Οφείλει η πολιτεία να τροποποιήσει τον υπάρχοντα νόμο που θέτει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους για να καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε επιτέλους  την περιοχή με  σύγχρονες υποδομές. Επίσης, πραγματοποιήσαμε  επίσκεψη με την δημοτική αρχή στο “Παρά θινάλος” στην παραλία της Ζαχάρως, μια υπόθεση που χρονίζει με αποτέλεσμα την υποβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής. Ευθύνες υπάρχουν άλλα προέχει να δρομολογηθούν λύσεις για το αύριο. Για το λόγο αυτό συμφωνήσαμε τη  σύσταση κοινής Επιτροπής εργασίας μεταξύ ΕΤΑΔ, Δήμου και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και θα εξετάσουμε τα επείγοντα θέματα με σκοπό να δράσουμε άμεσα».

Τις ευκαιρίες τουριστικής ανάδειξης της περιοχής επεσήμανε ο Δήμαρχος: «Ήταν μια χρήσιμη εκδήλωση και πραγματικά μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε τα σημεία που πρέπει να υπάρξουν επενδυτές  για να αναβαθμιστούν, όπως η παραλία Καϊάφας -Ζαχάρως. Εκτιμώ ότι από τον τουρισμό μπορούμε να έχουμε οικονομικά οφέλη ως Δήμος.  Θετική ήταν για εμάς και η παρουσία στη συνεδρίαση και του προέδρου της ΕΤΑΔ Αντώνη Μπέζα».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Νίκος Κοροβέσης και Θεόδωρος Βασιλόπουλος και  ο Συντονιστής του ΣΕΑΔΕ, Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στην παρουσίαση  του EXTRA –SMEs   αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη να δημιουργηθεί στην Ζαχάρω, Εθνική Σχολή, που να  έχει σχέση με την ελαιοκομία.

Μεταξύ άλλων ο κ  Βασιλόπουλος τόνισε: «Είμαστε σε μία περιοχή καθαρά αγροτική, όπου θα πρέπει να δούμε το πρώτο και πιο άμεσο, πού είναι η σύνδεση της Αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό.  Θα πρέπει να σχεδιάσουμε μία Εθνική Σχολή που θα έχει έδρα της την  Ζαχάρω και που θα έχει σχέση με την ελαιοκομία. Σε αυτή τη σχολή θα μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους αγρότες όχι μόνο της Ζαχάρως, αλλά και όλης της Ελλάδας και είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό αφού η ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως είναι ίσως από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη στον κόσμο, όσον αφορά την παραγωγή ελαιόλαδου. Αυτό φαίνεται μέσα από την παραγωγή, από τις πωλήσεις, από όλα τα στοιχεία τα οποία έχουμε συλλέξει  τα προηγούμενα χρόνια.  Ωε  νέα Περιφερειακή αρχή θέλουμε  να βάλουμε ένα ακόμα  λιθαράκι στην ανάπτυξη, μέσω του  αγροτικού  τομέα , για να μπορέσουμε πραγματικά να αφήσουμε  το   αποτύπωμα εκείνο  ώστε να αλλάξουμε το αγροτικό ΑΕΠ του τόπου μας» .

Ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού και τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Νίκος Κοροβέσης έδωσε έμφαση στα προγράμματα ΕΣΠΑ και στις δυνατότητες που παρέχουν στους επιχειρηματίες. «Η σωστή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ τόσο στη μεταποίηση όσο και στον τουρισμό, θα αυξήσει την παραγωγικότητα ενισχύοντας έτσι το εγχώριο ΑΕΠ και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», τόνισε  ο κ. Κοροβέσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος