FOLLOW US: facebook twitter

Η θέση της παράταξης του Χρ. Χριστοδουλόπουλου στο Δ. Σ.: «Να συνεχιστούν τα έργα στην Πατρών Πύργου χωρίς αλλαγές»

Ημερομηνία: 23-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τη θέση της δημοτικής παράταξης “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ” σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κρίσιμο για το νομό Ηλείας θέμα του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, παρουσίασε στον Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας το βράδυ της Παρασκευής ο τέως δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έγιναν τα τελευταία 6 χρόνια, στα λάθη και τις παραλήψεις που υπήρχαν από όλες τις κυβέρνησης, αλλά και την προ πενταετίας εκπεφρασμένη δημοσίως θέση του για την κατάτμηση σε 8 εργολαβίες, την οποία είχε χαρακτηρίσει τότε ως επικίνδυνη για την εξέλιξή του έργου πρακτική.

Αυτό που ζήτησε να ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους από τους εκπροσώπους της Ηλείας προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και να καταγράφεται με σαφήνεια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας είναι:

α) Η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου όπως αυτό έχει δημοπρατηθεί, καθώς δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για αλλαγές αυτού ή άλλες μετατροπές που θα το φέρουν πάλι πίσω.

β)  Η δέσμευση του Υπουργείου ότι αυτό θα ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται στις σημερινές συμβάσεις, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

γ) Σε καμία περίπτωση να μην αποδεχτούν οι φορείς τις Ηλείας, οτιδήποτε έχει να κάνει με αλλαγές στο τεχνικό αντικείμενο του έργου και να υπάρξει σαφής δέσμευση του Υπουργείου επ’ αυτού.

δ) Η δέσμευση για συνέχιση των έργων έως της Αρχαία Ολυμπία, αφού Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν νοείται, και η ολοκλήρωσή του έως την Τσάκωνα όπου θα ενωθεί και με τον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος