FOLLOW US: facebook twitter

«Το Θέατρο μας κρατάει “ζωντανούς”»!: Η Θ.Ο ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας επιστρέφει με νέο έργο συμμετέχοντας στο 1ο Φεστιβάλ Μονοπράκτων στα Φιλιατρά

Ημερομηνία: 28-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Αυτή ήταν η τελευταία φωτογραφία “καραντίνας” της Θ.Ο ΕρασιΤΕΧΝΕΣ στις 27 Μαρτίου που τώρα επιστρέφει με νέο έργο!
-Παρουσιάζουν τα «ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ε(Ρ)ΠΟΝΤΑΙ» που ευελπιστούν το φθινόπωρο να παίξουν και στην Ηλεία

Στο 1ο Φεστιβάλ Μονοπράκτων στα Φιλιατρά, που θα πραγματοποείται από σήμερα έως και την Κυριακή, δηλαδή το τιρήμερο 28-29-30 Αυγούστου, συμμετέχει με ένα νέο έργο, το πρώτο της μετά την καραντίνα, η θεατρική ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας. Πρόκεται για μια διασκευή του έργου της Μαρίας Κίτρα « ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ε(Ρ)ΠΟΝΤΑΙ, το οποίο ετοίμασαν σε μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να νοιώσουν και πάλι δημιουργικοί καθώς ο κορονοϊός φρενάρισε όλα τα σχέδια όχι μόνο της Ομάδας, αλλά όλων των θεατρικών ομάδων και καλλιτεχνικών σχημάτων. Το έργο αυτό, όπως επισημαίνει σε μια ανοιχτή του επιστολή που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο σκηνοθέτης Χάρης Κότσιφας ευελπιστούν to φθινόπρωτο κορονοϊού επιτρέποντος, να το παρουσιάσουν στην συνέχεια και στην περιοχή μας.

Σε αυτήν την από καρδιάς ενδιαφέρουσα ανάρτησή του στο fb ο Χάρης Κότσιφας αναφέρει πώς επηρρέασε την Θ.Ο ΕρασιΤΕΧΝΕΣ η καραντίνα  αλλά και γενικότερα η πανδημία και μιλά για τα επόμενα σχέδια τους αναφέροντας:

«Φίλοι μας Γεια σας

Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες για όλους, ανεξάρτητα του τι πιστεύει ο καθένας. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ομάδα μας δεν παρουσίασε, όπως από την άνοιξη σας είχαμε ενημερώσει, τις δραστηριότητες του Θεατρικού εργαστηρίου των μικρών μας , ούτε και την παράσταση του τμήματος ενηλίκων.

Θεωρούμε όμως πως δεν πρέπει να σταματήσουμε να «ζούμε». Για όλους εμάς το θέατρο μας κρατάει «ζωντανούς». Μπορεί για μεγάλο διάστημα να χαθήκαμε, αλλά μας έλειπε η « σκηνή», μας έλειπε η παρέα, μας λείπατε και σεις.

Κάθε σκέψη που κάναμε όλο αυτό το διάστημα, την αφήναμε πίσω γιατί δεν θέλαμε να βάλουμε κανένα σε κίνδυνο. Δειλά δειλά μετά την καραντίνα κάναμε κάποιες συναντήσεις. Ανταλλάξαμε ιδέες και αποφασίσαμε να αναζητήσουμε έργο για τον Χειμώνα, εφ όσον φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν. Δεν σταματάμε να σχεδιάζουμε τη ζωή μας και το θέατρο δίνει χαρά σε μας και σε σας. Μας κάνει να ξεφεύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα. Διαβάσαμε έργα και καταλήξαμε στο επόμενο έργο από την ομάδα ενηλίκων. Αγοράσαμε τα δικαιώματα από τον συγγραφέα του έργου και σε λίγες μέρες ξεκινάμε. Το έργο θα το ανακοινώσουμε με την έναρξη των προβών μας.

Δεν μπορούσαμε όμως να μην κάνουμε κάτι για να περνάμε δημιουργικά το χρόνο μας. Πριν ενάμιση μήνα το Τριφυλιακό Θέατρο από τα Φιλιατρά μας έκανε την τιμή να μας καλέσει σε μια συνάντηση θεατρικών ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα για ένα τριήμερο, όπου όλοι εμείς οι ερασιτέχνες, που με μόνο σκοπό την αγάπη μας προσπαθούμε να προσφέρουμε στον πολιτισμό, θα συζητήσουμε για την πορεία των ερασιτεχνικών σχημάτων θεάτρου.

Στα πλαίσια αυτού του τριημέρου η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει ένα μικρό θεατρικό μονόπρακτο . Έτσι σ αυτό το τριήμερο θα απολαύσουμε τη δουλειά 9 θεατρικών ομάδων της χώρας, θα βρεθούμε με φίλους ερασιτέχνες που και αυτοί προσφέρουν αφιλοκερδώς στην τέχνη, θα ανταλλάξουμε απόψεις, θα γνωριστούμε.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ε(Ρ)ΠΟΝΤΑΙ

Έτσι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα διασκευάσαμε το έργο της Μαρίας Κίτρα « ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ε(Ρ)ΠΟΝΤΑΙ. Θα παρουσιάσουμε μόνο 40 λεπτά από όλο το έργο, που πολύ σύντομα, θέλουμε να πιστεύουμε, θα βρούμε τρόπο να το παρουσιάσουμε και στην περιοχή μας για να ξεκινήσουμε όλοι το φθινόπωρο με πολύ γέλιο.

Το έργο αυτό αποδίδουν υπέροχα 4 Γυναίκες από την ομάδα μας. Η Αργυρώ Αντωνοπούλου, η Γιάννα Γούναρη, η Ελένη Σκορδίλη και η Χαρά Μπέκιου. 4 διαφορετικοί χαρακτήρες γυναικών που παρά τις διαφορές συνυπάρχουν με αγάπη. Τραγουδά Ζωντανά στη σκηνή ο Μάκης Λούντζης, που χρωματίζει μελωδικά με τα τραγούδια του και την κιθάρα του αρκετές σκηνές του έργου.

Το Τ.Ε.Θ έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τόσο για την δική μας ασφάλεια, όσο και των θεατών. Οι παραστάσεις θα δοθούν σε εξωτερικό χώρο και θα παίξουν 5 ομάδες την Παρασκευή και 4 ομάδες το Σάββατο. Η ομάδα μας παίζει το Σάββατο στις 9 το βράδυ. Τιμητικά στο τέλος θα παρουσιάσει ένα μονόπρακτο ο αγαπημένος σε όλους μας ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος.

Το εύκολο ήταν να πούμε όχι. Τα ωραία όμως είναι στα δύσκολα , αρκεί να είμαστε υπεύθυνοι και μετρημένοι.

Έτσι και μεις θα δώσουμε το «παρών»  σ αυτή τη μεγάλη γιορτή για το ερασιτεχνικό θέατρο, λαμβάνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο για τη δική μας υγεία, αλλά και των συνανθρώπων μας που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή.

Πολύ γρήγορα κοντά σας με την ανακοίνωση του επόμενου έργου μας.

Να είμαστε όλοι καλά και να προσέχουμε»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος