FOLLOW US: facebook twitter

Η τελευταία νύχτα στην πόλη…

Ημερομηνία: 16-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αφήνω τους μακροσκελείς προλόγους, το καλοκαίρι δεν είναι τέτοιος τύπος, μπαίνει κατευθείαν στο θέμα. Όπου ένα από τα θέματά του είναι και η τελευταία νύχτα στην πόλη προτού φύγεις με άδεια για άλλους τόπους, θέλοντας να αφήσεις πίσω την καθημερινότητά σου, όλα αυτά που έκανες -σχεδόν καθημερινά- ολόκληρη τη σεζόν.

Την ίδια ώρα που οι κλειστές βαλίτσες σε κοιτάζουν δίπλα από την εξώπορτα του σπιτιού σου, εκεί μέσα που κουβαλάς όσα πρέπει για να αφήσεις πίσω σου την κανονικότητα της «κολεξιόν» φθινόπωρο-άνοιξη-καλοκαίρι, απλώνεται η νύχτα που σε γεμίζει με σκέψεις, με απολογισμούς.

«Να θυμηθώ να ξεκουραστώ», γράφει ένα από τα αδιόρατα post it μέσα στο μυαλό σου, ξεμπερδεύοντας μια και καλή με την ατάκα που κουράστηκες -κι άλλο- να ακούς τους προηγούμενους μήνες: «Σου βγαίνει η κούραση», ήταν η μόνιμη επωδός από όλους δίπλα σου -όπου το έλεγαν σε εσένα για να το ακούσουν οι ίδιοι- και συμπεριλαμβάνει τη βάσανο και του κορμιού και, βασικά, του μυαλού. Το οποίο, λογικά, κερνάει «βάρος» και το σώμα. Κανονικό βάρος, ασήκωτο. Πώς τα αφήνεις όλα αυτά πίσω, πώς τα διαγράφεις;

Έτσι κι αλλιώς, δεν βοήθησαν καθόλου και τα γεγονότα μέσα στο καλοκαίρι – όσο ζήσαμε έως τώρα. Όπου το θέρος μια χαρά μποέμ πλάσμα είναι από μόνο του, αλλά του φορτώνονται διάφορα, για να κάνουν τη ζωούλα και την ψυχούλα σου πιο βαριά. Μπορείς να ξεχάσεις ότι η αρχή του καλοκαιριού -και μέχρι τώρα- είχε ένταση, είχε γεγονότα, μπορείς να ξεχάσεις πως (και) αυτό το καλοκαίρι ήταν και είναι «γουέστερν»; Με καλούς, κακούς και άσχημους, χωρίς εισαγωγικά, με «πιστολίδια», με κόντρες, με παλιόκαιρους, με σεισμούς – ένα ολόκληρο κεφάλαιο ανήκει, φυσικά, στις εκλογές. Είχε κι άλλα πολλά που καλύτερα να μην τα θυμάσαι αυτή την ώρα.

Άλλωστε οι διακοπές, που είναι μια ειδική κατάσταση σε αυτή τη χώρα, ίσως είναι και η περίοδος στην οποία θέλεις να σκεφτείς όχι το τι θα κάνεις στην άδειά σου, αλλά στην υπόλοιπη ζωή σου, όταν επιστρέψεις στην πόλη με τις βαλίτσες γεμάτες άπλυτα και καθαρά σχέδια για το μέλλον (σου).

Το ζήτημα, λοιπόν, φίλε μου, ναι, είναι να μπορέσεις να αφήσεις πίσω σου τον «γοτθικό» χειμώνα που τσαλάκωσε τις ζωές μας, ξεχνώντας τις οικονομικές υποχρεώσεις σου Φυσικά και δεν έχω κάποια μαγική συνταγή για αυτό, αλλά γνωρίζω καλά πως αν τώρα νιώθεις κουρελαρία από όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα, το καλοκαίρι είναι μια μοναδική ευκαιρία να βγεις «καινούριος» από το καθαρτήριο των ψυχών που είναι οι διακοπές, με τον μοναδικό τρόπο που έχεις για να αλλάξεις πίστα στη νέα σεζόν. Τώρα που ένα κεφάλαιο της ζωής σου ρίχνει αυλαία -«η παράσταση για φέτος τελείωσε, ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε»- ήρθε η ώρα να πας παρακάτω, με διάθεση για αλλαγές σε αυτά που ζεις.

Και, εντάξει, η τελευταία νύχτα στην πόλη είναι δύσκολη, όμως θα περάσει, ίσως με λίγες «γρατζουνιές» παραπάνω στα μέσα σου. Κλείσε τα μάτια και ονειρέψου ότι, όσο και να μισείς τα κλισέ, τα καλύτερα έρχονται και πήγαινε να κοιμηθείς -ταξιδεύεις το πρωί- και σκέψου πως όταν θα γυρίσεις στους τέσσερις τοίχους σου, όλα θα έχουν αλλάξει.

Άντε, καλές διακοπές!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος