FOLLOW US: facebook twitter

Σημαντική διάκριση του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου: «Η ταπεινή σαπουνόφουσκα» γράφει την συνέχεια του Captain Covid-19!

Ημερομηνία: 15-12-2020 | Συντάκτης:

Με την συγγραφή ενός κειμένου με θέμα η “Η ταπεινή σαπουνόφουσκα” επιχειρώντας να δώσουν μια λύση στην πανδημία του κορονοϊού, το Ε1 τμήμα του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου συμμετείχε και διακρίθηκε μαζί με άλλα 15 ακόμα σχολεια της χώρας, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου της σειράς «Captain Covid- 19», από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το  «Captain Covid-19» είναι μια σειρά animation videos που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και τα πρώτα   επεισόδια της σειράς διερευνούν τα θέματα υγιεινής αναφορικά με την πρόληψη του Covid-19. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απηύθυνε λοιπόν πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολείων να γράψουν το σενάριο για το 2ο και το 3ο Επεισόδιο του Captain Covid-19, αφού μελετήσουν το 1ο Επεισόδιο.

Η πρόσκληση αποτέλεσε πρόκληση για τους μαθητές του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου και τα παίδιά ακολουθώντας με τη δασκάλα τους, Μαρία Τζεβελέκου, τα προτεινόμενα βήματα του project συμμετείχαν στην συγγραφή εκπαιδευτικού σεναρίου που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για επόμενο επεισόδιο της σειράς «Captain Covid-19». Έτσι, οι  μαθητές με έμπνευση, φαντασία, πρωτοτυπία και ενθουσιασμό ενεπλάκησαν στη συγγραφή ενός κειμένου με θέμα «Η ταπεινή σαπουνόφουσκα», επιχειρώντας να δώσουν μια λύση στην πανδημία του κορονοϊού. Το σενάριο αυτό, ήταν ανάμεσα στα έργα που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό, σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στο 6ο δημοτικό σχολείου Πύργου η Κριτική επιτροπή, ενημερώνοντας τους μαθητές ότι με το κείμενό τους αυτό θα συμβάλλουν  στην συνδιαμόρφωση του 3ου και 4ου επεισοδίου  του Captain Covid-19 τα οποία θα προβληθούν εντός του μηνός Δεκεμβρίου!

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Αναστασιάδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α. έστειλε στο 6ο δημοτικό και σχετική επιστολή συγχαίροντας τους μαθητές για το σενάριο και την έμπνευση που είχαν αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, κείμενο

«Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Εκ μέρους όλων των επιστημονικών συνεργατών του εργαστηρίου μας, σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό για τον Captain Covid-19. Εκτιμούμε πολύ τον χρόνο που αφιερώσατε και τις υπέροχες ιδέες σας! Διαβάσαμε το σενάριό σας πολύ προσεκτικά και πραγματικά μας κάνατε να φανταστούμε κι εμείς τη συνέχεια του Captain Covid, μέσα από τα δικά σας μάτια!

Για την ταπεινή σαπουνόφουσκα, ευχαριστούμε το τμήμα Ε1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου Ηλείας.

Η ιδέα σας για μια φαινομενικά ασήμαντη σαπουνόφουσκα, που όμως μπορεί να προστατέψει όλους τους ανθρώπους από έναν αόρατο εχθρό, δημιουργεί έναν πολλαπλό συμβολισμό και αποτέλεσε για εμάς μια μοναδική ιδέα, η οποία είναι αποτέλεσμα της φαντασίας και της δημιουργικότητας των μαθητών και του εκπαιδευτικού της τάξης σας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς η σαπουνόφουσκά σας θα αποτελέσει έναν από τους κεντρικούς άξονες του 3ου επεισοδίου του Captain Covid -19, λίγο πριν τα Χριστούγεννα!

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Μαζί συνδιαμορφώσαμε τα 2 επόμενα επεισόδια του Captain Covid-19 σε μια πρωτόγνωρη, για τα ελληνικά δεδομένα, προσπάθεια και σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για αυτό που μας προσφέρατε μέσω της συμμετοχής σας.

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  1. 1. Το 2ο και 3ο επεισόδιο του Captain Covid-19 θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό εντός του μηνός Δεκεμβρίου.
  2. 2. Θα απονεμηθούν ειδικές βεβαιώσεις, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο σύνολο των παιδιών και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.
  3. 3. Το Πανεπιστήμιο θα διοργανώσει μια ειδική τελετή βράβευσης (μέσω τηλεδιάσκεψης) με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Στην εκδήλωση αυτή θα προσκληθούν να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω τάξεων μαζί με τους μαθητές και τους γονείς τους! Τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Η σειρά των videos του Captain Covid-19 θα προβάλλεται από τα διαδικτυακά κανάλια των δύο φορέων στο YouTube και φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του δασκάλου, του γονιού και του εκπαιδευτικού στην προσπάθεια μύησης στις αρχές της υγιεινής και ασφάλειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος