FOLLOW US: facebook twitter

Η συνέντευξη Τύπου του 41ου Ολυμπιακού Ράλλυ: «Σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την Ηλεία»

Ημερομηνία: 15-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Το 41ο Ολυμπιακό Ράλλυ θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στον Πύργο (η πανηγυρική εκκίνηση του Σαββάτου) και στην Αρχ. Ολυμπία (ο αγώνας της Κυριακής και οι απονομές) και χθες οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Μίλησαν και χαρακτήρισαν σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την Ηλεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Χάρης Σπηλιόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., Γιάννης Αργυρόπουλος και φυσικά ο  Πρόεδρος της διοργανώτριας Λέσχης, της Α.Ο.Λ.Α.Π., Μιχάλης Αποστολόπουλος.

Νίκος Κοροβέσης: «Μεγάλο γεγονός για την Ηλεία»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης, πήρε πρώτος το λόγο και τόνισε τα εξής: «47 χρόνια ιστορίας για το Ολυμπιακό Ράλλυ της Α.Ο.Λ.Α.Π. και μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πύργου και άλλους φορείς, συνδιοργανώνουν και φέτος το Ολυμπιακό Ράλλυ, ένα μεγάλο γεγονός για την Ηλεία, για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Με εντολή του Περιφερειάρχη μας και επιθυμία όλης της Περιφερειακής Αρχής, με χαρά δηλώνουμε «παρών» σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Δεν θέλουμε να λέμε πολλά, οι πράξεις μας, η παρουσία μας δείχνει και την επιθυμία μας να πάμε τον τόπο ένα βήμα μπροστά».

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο Πύργος»

Ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, είπε χαρακτηριστικά: «Η Α.Ο.Λ.Α.Π. έχει πλέον καταστεί ένας αθλητικός θεσμός, όχι απλά στον Πύργο, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Διοργανώνει τις πιο επιτυχημένες μορφές αγώνων αυτοκινήτου. Πάμε για το 41ο Ολυμπιακό Ράλλυ. Ψυχή όλων αυτών των εκδηλώσεων τις τελευταίες δεκαετίες είναι ο Μιχάλης Αποστολόπουλος και οι συνεργάτες του. Είναι μια εκδήλωση, η οποία, όχι απλά ψυχαγωγεί όλο το νομό και όλη την Ελλάδα, αλλά καθιστά και την περιοχή μας και ιδιαίτερα τον Πύργο επίκεντρο του επικοινωνιακού ενδιαφέροντος για αρκετές μέρες. Πάντα ο Δήμος Πύργου συμμετείχε ως συνδιοργανωτής, συμμετείχε και οικονομικά, έτσι και τώρα με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στηρίζουμε με σημαντική οικονομική βοήθεια αυτή την διοργάνωση, προσδοκούμε σε περαιτέρω συνεργασία και αναβάθμιση αυτής της εκδήλωσης για να μπορέσουμε να δημιουργούμε χαρά, εξωστρέφεια και ελκυστικότητα στην πόλη μας. Συγχαρητήρια στον Μιχάλη, σε όλους τους φορείς που συνεργαζόμαστε γι’ αυτό το καλό για την περιοχή μας και πιστεύουμε να βρούμε κι άλλες αφορμές για να ενώσουμε δυνάμεις πάνω σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού».

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Σημασία οικονομική, τουριστική, αγωνιστική»

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος ανέφερε: «Ως δημοσιογράφος αλλά και ως αιρετός όλα τα προηγούμενα χρόνια είχα αντιληφθεί τη σημασία για τον τόπο μας της διεξαγωγής του Ολυμπιακού Ράλλυ. Τη σημασία την οικονομική, την τουριστική, την αγωνιστική. Ως λοιπόν μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. θα ήταν παράδοξο να μην εισηγηθώ την στήριξη από της πλευράς της Π.Ε.Δ. του 41ου Ολυμπιακό Ράλλυ. Αυτό έκανα και με ομόφωνη εισήγηση του Δ.Σ., βεβαίως και με τη συναίνεση του Προέδρου, του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλου, η Π.Ε.Δ. συμμετέχει και είναι από τους συνδιοργανωτές του 41ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Και θέλουμε να πιστεύουμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, ότι θα έχει την ανάλογη επιτυχία με όλα τα προηγούμενα Ράλλυ».

Μιχάλης Αποστολόπουλος: «Πάντα προσπαθούμε να υπερβάλλουμε εαυτούς»

Ο Πρόεδρος της Α.Ο.Λ.Α.Π., Μιχάλης Αποστολόπουλος τόνισε: «Το Ολυμπιακό Ράλλυ είχε οριστεί αρχικά για τις 5-6 Απριλίου. Σε μια δύσκολη χρονιά λόγω Covid η Α.Ο.Λ.Α.Π. είχε σκεφτεί να μην το διοργανώσει, αλλά σεβόμενοι την ιστορία δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Γι’ αυτό με τους άξιους συμπαραστάτες μας, τους οποίους το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη διοργάνωση, προκειμένου να έχει την επιτυχία που είχε όλα αυτά τα 47 χρόνια. Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ηλείας, πάντοτε προσπαθούμε να υπερβάλλουμε εαυτούς. Θα συμμετέχουν ακριβώς τα ίδια πληρώματα με πέρυσι. 38 συμμετοχές πέρυσι, 38 συμμετοχές και φέτος. Δεν τους πτοεί ούτε o covid, ούτε τίποτα. Φέτος όμως υπάρχει μία ιδιαιτερότητα: όπως αναγράφεται στις αφίσες ο αγώνας θα γίνει χωρίς θεατές. Τώρα θα μου πείτε τι θα γίνει εάν πάνε στο βουνό θεατές; Εμείς στα σημεία πρόσβασης των ειδικών διαδρομών δεν θα αφήσουμε να περάσουν αυτοκίνητα με θεατές. Όμως σε ένα οροπέδιο σαν της Φολόης που είναι προσβάσιμο από παντού δε μπορείς να κλείσεις όλες τις πιθανές εισόδους. Το υγειονομικό πρωτόκολλο λέει πως όπου αντιληφθεί ο Διοργάνωση ότι υπάρχει κόσμος πρέπει τα αυτοκίνητα ασφαλείας να προσπαθήσουν να τους επιστήσουν την προσοχή να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Σε ένα δάσος τεράστιο το να κάτσει σε μια στροφή ο ένας πάνω στον άλλον θα είναι τραγικό. Θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις και με την Αστυνομία να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό. Όσον αφορά την πανηγυρική εκκίνηση δε μπορούμε να την κάνουμε στην πλατεία που μαζεύει χιλιάδες κόσμου. Αποφασίσαμε μαζί με τον Δήμαρχο Πύργου να αξιοποιήσουμε το πάρκο ΣΠΚ, με 200 περίπου καρέκλες και προσκλήσεις στους διοργανωτές και στους χορηγούς, με ελεγχόμενη είσοδο. Θα εφαρμόσουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο αγώνας έχει ορίσει τέσσερις γιατρούς, δύο παθολόγους και δύο χειρούργους να προΐστανται όλων την υπηρεσιών. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την ασφάλεια των αγωνιζομένων και του κόσμου».

Χάρης Σπηλιόπουλος: «Να του προσδώσουμε διεθνή χαρακτήρα»

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Χάρης Σπηλιόπουλος επεσήμανε: «Το Ολυμπιακό Ράλλυ εκπέμπει μια διαφορετική ποιότητα στον αθλητισμό. Έχει φτάσει πλέον τα 47 χρόνια και ήρθε η ώρα να το δούμε από διαφορετική σκοπιά όλοι οι θεσμικοί παράγοντες. Πρέπει να του προσδώσουμε έναν διεθνή χαρακτήρα. Έχει όλα τα εχέγγυα το συγκεκριμένο Ράλλυ να πάρει τον διεθνή χαρακτήρα που του αναλογεί κι εμείς ως Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μπορούμε να δώσουμε κι άλλες ειδικές ούτως ώστε να ανέβουμε θέσεις και να πάρει τον διεθνή χαρακτήρα που του αναλογεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως τονίστηκε χθες, η ειδική διαδρομή της Φολόης είναι αφιερωμένη στον Ανδρέα Κομιώτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος