FOLLOW US: facebook twitter

Ο ήρωας, ο υπερήρωας και η λέαινα…: Η συγκινητική ανάρτηση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου για τον Δρόσο Κονδύλη

Ημερομηνία: 04-06-2021 | Συντάκτης:

«Ο ήρωας, ο υπερήρωας και η λέαινα»! Με αυτόν τον τίτλο που τα λέει όλα μέσα σε λίγες λέξεις,  η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου  και η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Βιβλιοθήκης Νίκη Κατσιάπη, με μια  πραγματικά συγκινητική ανάρτηση στο Facebook  ανακοίνωσε  πως ο αγαπημένος σε όλους μας Δρόσος Κονδύλης, με την  Νικολία Μωραίτη, την “λέαινα” μητέρα του πάντα στο πλευρό του, έστησαν ανάχωμα στα στερεότυπα της κοινωνίας και τις αδυναμίες του  εκπαιδευτικού συστήματος, πέτυχε την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο και πλέον αποφοίτησε! Μάλιστα ο Δρόσος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου και δώρισε την πτυχιακή του εργασία, το λεύκωμα και το βίντεο για την Ηλεία που θα αναρτηθεί στο you tube.

Το χαρισματικό αυτό Πυργιωτόπουλο, έγινε παράδειγμα για πολλούς άλλους συνομήλικους του,  δικαιώνοντας τον πολύχρονο και σε πολλά μέτωπα  αγώνα της μητέρας του, της εκπαιδευτικού Νικολίας Μωραϊτη,  καθώς ύψωσε το ανάστημά του και τη θέλησή του απέναντι στο  φάσμα του αυτισμού και κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στη Ρόδο. Έτσι ο Δρόσος έβαλε πλώρη για πολλές κορυφές ακόμα  και του το ευχόμαστε μέσα από την ψυχή μας…Η Βιβλιοθήκη Πύργου αναφέρει τα εξής στην ανάρτησή της, που τα λέει όλα για όσους τυχαίνει να μην γνωρίζουν το Δρόσο:

«Πριν από τέσσερα χρόνια, τον Ιούλιο του 2017 δεκάδες εφημερίδες και site ανέβαζαν φωτογραφίες και διθυραμβικά σχόλια για ένα παιδί που «κατάφερε να καταρρίψει όλα τα στερεότυπα στις Πανελλαδικές». Αν γκουγκλάρετε «Δρόσος Κονδύλης», θα εμφανιστούν 619 αποτελέσματα και δεκάδες φωτογραφίες. Όλα μιλούν για τον ήρωα που πέτυχε το ακατόρθωτο: ανήκοντας ο ίδιος στο φάσμα του αυτισμού, πέτυχε βαθμολογία Πανελλαδικών που του επέτρεπε τότε να διαλέξει όποια σχολή ήθελε. Ο Δρόσος ωστόσο, διάλεξε να σπουδάσει τουριστικά και να φύγει για τη Ρόδο.

Πίσω από έναν μεγάλο άνδρα, λένε, κρύβεται πάντα μια εξίσου μεγάλη γυναίκα. Και πίσω από το Δρόσο μας, κρυβόταν για χρόνια ολόκληρα μια … λέαινα. Έτσι την ονομάτισαν οι εφημερίδες, γιατί στ’ αλήθεια έδωσε λιονταρίσια μάχη ολομόναχη απέναντι σε όλο το κατεστημένο για να αλλάξει τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη μικρή μας κοινωνία η νοοτροπία απέναντι σε αυτά τα «διαφορετικά» παιδιά.

Πάνε δύο χρόνια όταν η λέαινα που όλοι θαυμάζαμε, η Νικολία μας, λύγισε το κεφάλι μπροστά στη μπόρα που απειλούσε να σαρώσει ό,τι είχε χτίσει με πόνο, αίμα και δάκρυα τόσα χρόνια. Κλάψαμε, παλέψαμε, προσευχηθήκαμε και τη συνοδέψαμε με την αγάπη μας εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, σε κάποια διάσημη ογκολογική κλινική των ΗΠΑ. Κι η λέαινα σήκωσε το κεφάλι και επέστρεψε δίπλα μας υγιής και αποφασισμένη όσο ποτέ.

Χθες, 1η του Ιούνη, όταν άνοιξε το ασανσέρ του πρώτου ορόφου, την έκπληξη διαδέχτηκε η χαρά και τη χαρά η συγκίνηση, όταν αντικρύσαμε το Δρόσο μας, πτυχιούχο πλέον της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, με απανωτές υποτροφίες και πτυχίο «Άριστα», που ήρθε να μας δωρήσει την πτυχιακή του εργασία, , βαθμολογημένη με “άριστα 10” και από τους τρεις καθηγητές!

Και τότε ήταν που δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε το θαυμασμό και τα δάκρυα… Μια πτυχιακή εργασία για το Νομό μας, που θα τη ζήλευαν πολλοί… Ανοίγουμε και διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα: Στο «φάρο» πολιτισμού και γνώσεων της πόλης μου «Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου» αφιερώνω την πτυχιακή μου εργασία, το λεύκωμα και το βίντεο με τον τόπο μου. Δρόσος Κονδύλης, Απόφοιτος ΑΣΤΕ Ρόδου.

Μαζί μάς άφησε ένα υπέροχο λεύκωμα με φωτογραφίες υψηλής αισθητικής κι ένα βίντεο, όλα τραβηγμένα με μεράκι, όρεξη και … drone. Χάρμα οφθαλμών!

Θα είναι όλα διαθέσιμα τις επόμενες μέρες καταλογογραφημένα, για όποιον σπουδάζει τουριστικά επαγγέλματα, για όποιον αγαπάει τον τόπο μας, για όποιον θέλει να μάθει για την Ηλεία. Μαζί και το video που θα αναρτηθεί στο youtube.

Εμείς θα κρατήσουμε το υπέροχο μπονσάι που η ευγενική ψυχή του μας δώρησε και που από χθες στολίζει το αναγνωστήριο. Θα ’ναι η διαρκής υπόμνηση του ηρωισμού, της θέλησης, της αποφασιστικότητας και συνάμα της ευγένειας, του αλτρουισμού, της προσφοράς, της αγάπης, της άνευ όρων αποδοχής του άλλου … Όλων όσα ενσαρκώνει ο Δρόσος μας (Drosos Drosos) και η Νικολία μας!»

Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος