FOLLOW US: facebook twitter

Η στάση πληρωμών έφερε παύση εργασιών! – Αίτηση διακοπής από τον ανάδοχο στην ΕΟ Πύργου-Καλού Νερού

Ημερομηνία: 03-02-2022 | Συντάκτης:

-Δεν κινδυνεύει το έργο, τονίζουν στην «Πρωινή» κύκλοι της εταιρείας


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η άτυπη «στάση πληρωμών» που έχει κηρύξει το κράτος εδώ και μερικούς μήνες προς τους κατασκευαστές, δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε ένα από τα πιο σημαντικά έργα που εκτελούνται στην Ηλεία, τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό Πύργου-Καλού Νερού.

Η ανάδοχος εταιρεία ΟΔΟΣ ΑΤΕ κατέθεσε Ειδική Δήλωση Διακοπής Εργασιών προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς υπολείπεται σημαντικό ποσό προς εξόφληση. Το αίτημα πληρωμής 966.928 ευρώ έχει υποβληθεί από τις 19 Νοεμβρίου του 2021, δίχως όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία καταβολής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η ανάδοχος εταιρεία είχε λάβει άτυπη δέσμευση από το υπουργείο ότι η πληρωμή θα γίνει στα τέλη του Ιανουαρίου, η οποία όμως αθετήθηκε, για αυτό και υποβλήθηκε το αίτημα διακοπής των εργασιών.

Κύκλοι της εταιρείας ανέφεραν στην «Πρωινή» πως δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, καθώς η πρόοδος των εργασιών μέχρι τώρα είναι μεγαλύτερη του προβλεπόμενου, ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν κινδυνεύει η εργολαβία εξαιτίας της αύξησης στα υλικά. Ωστόσο, επισήμαναν πως θα πρέπει και η πολιτεία να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Η νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για πληρωμή των οφειλομένων εντός Φεβρουαρίου και για επανέναρξη του έργου στα τέλη του ίδιου μήνα.

«Δεν υπάρχει καμία οικονομική αδυναμία στην υλοποίηση του έργου. Θα ολοκληρωθεί κανονικά και χωρίς καθυστέρηση διότι η εταιρεία έχει κάνει τεράστιες επενδύσεις στο έργο. Πρέπει όμως να βιαστούμε λίγο στην πληρωμή», τονίστηκε στην «Πρωινή» από κύκλους της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ και αφορά επεμβάσεις οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό Πύργου-Καλού Νερού σε περίπου 54 χλμ στον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό, εκ των οποίων τα 42 στην Ηλεία. Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού. Οι εργασίες θα γίνουν κυρίως σε επιλεγμένες θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας με αναβάθμιση και αντικατάσταση τού εξοπλισμού της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κλπ.

Στην Ηλεία θα γίνουν παρεμβάσεις σε 23 σημεία συνολικά, με σημαντικότερες αυτές στη γέφυρα Αλφειού και τη γέφυρα Νέδα, ενώ θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας σε όλο το μήκος τού εν λόγω οδικού τμήματος. Η διάρκεια της σύμβασης είναι δύο χρόνια και στόχος του έργου είναι να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας σε έναν άξονα που ενώνει την Ηλεία με τη Μεσσηνία και χαρακτηρίζεται από αυξημένη κίνηση, ειδικά τους θερινούς μήνες λόγω των επισκεπτών στις παραλίες. Η συγκεκριμένη παρέμβαση επελέγη λόγω του αδιεξόδου σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από τον Πύργο ως την Τσακώνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος