FOLLOW US: facebook twitter

Η σπασμένη στάμνα» στον Πολυχώρο Αμαλιάδας: Απολαυστική κλασική κωμωδία από την Θ.Ο του ΕΑΠ

Ημερομηνία: 19-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Η θεατρική παράσταση «Η σπασμένη στάμνα» του Χάινριχ Φον Κλάιστ  παρουσιάστηκε  στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, το βράδυ του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου 2018 , από τη Θεατρική Ομάδα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τον Εγκέλαδο που επιμένει πεισματικά να ταρακουνάει την Ηλεία, το  θεατρόφιλο κοινό της πόλης απόλαυσε μια κλασική κωμωδία κι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκοσμίου δραματολογίου.

«Η σπασμένη στάμνα» είναι ένα από τα γνωστότερα θεατρικά έργα του Γερμανού διηγηματογράφου και θεατρικού συγγραφέα σε διδασκαλία και σκηνοθεσία του ηθοποιού Χρήστου Μπαϊρακτάρη.

και η υπόθεσή της έχει ως εξής:

Ο Αδάμ, ο δικαστής του χωριού, έσπασε τη στάμνα της κυρά-Μάρθας καθώς έφευγε από την κάμαρα της Εύας, πηδώντας από το παράθυρο, επειδή ήρθε ο αρραβωνιαστικός της, ο Ρούπρεχτ, μετά από αυτόν.

Τώρα αυτός, ως δικαστής, πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση και να καταδικάσει τον ένοχο, και μάλιστα παρουσία του συμβούλου δικαιοσύνης Βάλτερ, ο οποίος έχει έρθει για να επιθεωρήσει τις δικαστικές αρχές.

Η πλοκή αυτής της κωμωδίας είναι μια κατοπτρική εικόνα της βιβλικής ιστορίας του προπατορικού αμαρτήματος. Αλλά αυτή τη φορά δεν είναι η Εύα αυτή που εμφανίζεται ως ξελογιάστρα, αλλά το αντίθετο: ο Αδάμ προσπαθεί να την αποπλανήσει.

Η Θεατρική Ομάδα του ΕΑΠ αποτελείται βασικά από φοιτήτριες και φοιτητές του και είναι μια από τις πολιτιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ίδρυμα (την Ηλεία έχουν επισκεφτεί η Χορωδία και η Συμφωνική Ορχήστρα του Ιδρύματος στην Ανδραβίδα και την Αμαλιάδα αντίστοιχα) οι οποίες έχουν υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο και την αμέριστη υποστήριξη του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος κ. Βασίλη Καρδάση.

Πουλχερία Γεωργιοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος