FOLLOW US: facebook twitter

Η Ρούλα Γκουβίτσα απαντά στον Βασίλη Ζαχαρόπουλο για την… «υπεξαίρεση»

Ημερομηνία: 20-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφορικά με το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, η Δημοτική Σύμβουλος Ρούλα Γκουβίτσα, απαντά, θέλοντας όπως λέει να διευκρινίσει ορισμένα θέματα προς αποκατάσταση της αλήθειας, που τελευταία «κατακρεουργείται» καθημερινά από την παράταξη του κ. Λυμπέρη.

«Αποσιωπήθηκε εσκεμμένα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο λόγος της απουσίας μου από ένα τόσο σημαντικό συμβούλιο, όπου περνούσε ο ισολογισμός της χρήσης 2016,  όντας τότε η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών. Έγκαιρα είχα ενημερώσει εγγράφως με email ότι λόγω χειρουργικής επέμβασής μου στο νοσοκομείο Αμαλιάδας στις 11 Νοεμβρίου δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ στην προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Με πηγαίους τίτλους διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες το θέμα “Υπεξαίρεση άνω των 200.000 ευρώ στο Δήμο Ήλιδας”, φέροντας τον κ. Ζαχαρόπουλο να το τονίζει εμφατικά. Αλήθεια τώρα «Ανακάλυψε την Αμερική» ο κ. Ζαχαρόπουλος;

Όταν το 2016 ανέφερα την συγκεκριμένη υπεξαίρεση ο ίδιος με κατηγόρησε ότι χρησιμοποιώ απαράδεκτες εκφράσεις για να τους κατηγορήσω.

Τώρα λοιπόν αποδέχεται την υπεξαίρεση και προσπαθεί να συσκοτίσει, για να ρίξει αλλού τις ευθύνες;

Πόσο γενναίο πραγματικά ανάστημα ανδρός!

Η συγκεκριμένη -λοιπόν- υπεξαίρεση έχει βάθος 10ετιας και πλέον πίσω, δηλ. φέρεται να ξεκίνησε από υπάλληλο περίπου από το 2006, όταν το 2016 η δημοτική αρχή του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου την ανακάλυψε και την έστειλε κατευθείαν στον εισαγγελέα, ενώ ήδη έχει διενεργηθεί ΕΔΕ από εμάς και έχει γίνει δημοσιονομικός έλεγχος από το αρμόδιο υπουργείο για τον καταλογισμό των ευθυνών. Μάλιστα, τα διπλότυπα που παρουσιάζουν πρόβλημα σε θητείες της σημερινής δημοτικής αρχής φτάνουν τα 1000 σε σύνολο περίπου 1300 παραποιημένων.

1. Εσείς δεν γνωρίζατε τίποτα κ. Ζαχαρόπουλε όλο αυτό το διάστημα, μέχρι το 2014 που είχατε και την ευθύνη του οικονομικού τομέα;

2. Βέβαια οφείλουμε να θυμίσουμε ότι δεν ήταν η μόνη περίπτωση υπεξαίρεσης που συνέβη επί των ημερών σας. Το 2014 με την ανάληψη της δημοτικής αρχής Χριστοδουλόπουλου ανακαλύψαμε υπεξαίρεση, πλέον των 200.000 ευρώ, στο δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας από υπάλληλο ορισμένο από τον κ. Λυμπέρη. Και η υπεξαίρεση αυτή εστάλη στον εισαγγελέα από τη δημοτική μας αρχή.

3. Όσον αφορά στον ισολογισμό του 2016 που παρότι ρίξατε τα βέλη σας με

υπονοούμενα, τον ψηφίσατε, διότι ξέρετε πολύ καλά τους λόγους της καθυστέρησης και σας έχουν απαντηθεί από εμένα επανειλημμένως.

4. Για μια ακόμη φορά σας υπενθυμίζω ότι η σωρεία των δικαστικών εκκρεμοτήτων δεν έκανε δυνατή την καταγραφή των επισφαλών απαιτήσεων, κομμάτι απαραίτητο του ισολογισμού, αλλά και η δυσκολία συνεργασίας των υπηρεσιών για την καταγραφή των χρηματοδοτήσεων των υπό εξέλιξη έργων.

-Άλλωστε η προσπάθεια μου να έχουμε τελειώσει με τους ισολογισμούς πριν την ολοκλήρωση της θητείας μας το 2019, αποτυπώνεται σε επιστολή που απηύθυνα τον Νοέμβριο του 2018 στον τότε διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών. Το έγγραφο είναι πρωτοκολλημένο στην υπηρεσία σας και μέσω αυτού δίνω εντολή άμεσης ανάθεσης σε ορκωτούς λογιστές των ισολογισμών έως και το οικονομικό έτος 2018. Δυστυχώς οι λόγοι που προανέφερα δεν κατέστησαν δυνατή την ολοκλήρωση τους.

Όμως η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση του Δήμου Ήλιδας κατά τα έτη της δημοτικής αρχής Χριστοδουλόπουλου έχει αναγνωριστεί από Ανεξάρτητη Αρχή Αξιολόγησης των Δήμων όλης της χώρας, με κατάταξη στην 10η θέση του Δήμος μας στο σύνολο των Δήμων.

-Μην κοπιάζετε άλλο κ. Ζαχαρόπουλε να ρίξετε λάσπη σε ανθρώπους που έχουν καταξιωθεί από την τοπική κοινωνία για την καθαρότητα και την προσφορά τους, γιατί αναλώνεστε σε αδιεξόδους δρόμους χωρίς ουσία.

-Ο Δήμος Ήλιδας έχει τόσες ανάγκες και τόσα ανοιχτά μέτωπα με τις οφειλές που εσείς δημιουργήσατε, που δεν χρειάζεται άλλα προβλήματα.

-Καλό είναι να επικεντρωθείτε στα του Δήμου για να μην φθάσει πάλι να χτυπήσει “κόκκινο, όπως το 2014 που εμείς τον παραλάβαμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος