FOLLOW US: facebook twitter

«Η πρώτη Αποκριά Πύργος 2020 είναι γεγονός!»

Ημερομηνία: 14-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr
Χάρης Μικελόπουλος, πρόεδρος ΔΟΠΠ: «Κερδίσαμε το στοίχημα»
-Βγαίνουν αύριο στον Πύργο οι τελάληδες- Κυριακή απόγευμα στην κεντρική πλατεία δράσεις για παιδιά και συναυλία Passepartout

Την έναρξη της πρώτης «Αποκριάς Πύργος 2020» κήρυξε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου Χάρης Μικελόπουλος, παρουσία της αντιπροέδρου Αγγελικής Ζάγκλαρη, με συνέντευξη του στο Λάτσειο. Με έκδηλη τη χαρά αλλά και την κούραση του τελευταίου μήνα, ανακοίνωσε τη διοργάνωση πολυποίκιλων αποκριάτικων εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην οποία θα συμμετέχουν 46 γκρουπ αποτελούμενα από μικρά παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Όπως είπε, κατάφεραν σε διάστημα ενός μήνα, να κερδίσουν το στοίχημα και η πόλη που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε τίποτα να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη περίοδο να έχει έτοιμο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. «Η πρώτη αποκριά Πύργος 2020 είναι γεγονός! Για πρώτη φορά στην πόλη μας, γίνεται μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση και πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι από τη συμμετοχή του κόσμου κυρίως, διότι στην καρναβαλική παρέλαση που είναι και το κύριο κομμάτι των εκδηλώσεων, έχουμε 46 γκρουπ που αποτελούνται από μικρά παιδιά, παιδικούς σταθμούς, κδαπ, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια, ενήλικες φορείς, συλλόγους, ιδιώτες … Το είχαμε ως στοίχημα να το κάνουμε και νομίζω τα καταφέραμε να φτάσουμε εδώ και να κηρύξουμε την έναρξη ης Αποκριάς! Είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί μέχρι τώρα ξέρουμε ότι στην πόλη μας δεν γινόταν τίποτα αυτή τη περίοδο.

Άρα λοιπόν ο ΔΟΠΠ που έχει αναλάβει τη δράση και σε συνεργασία με το Δήμο, τη ΔΗΚΕΠ και τη ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, έχοντας ετοιμάσει σε μόλις ένα μήνα, πράγματα που θα απαιτούσαν διπλάσιο και τριπλάσιο χρόνο. Παρόλα αυτά θέλαμε η πρωτεύουσα, να δείξει φέτος, ότι έχει ανθρώπινο δυναμικό, που έχει διάθεση και θέληση να συμμετέχει» είπε και πρόσθεσε πως αυτό που έχει σημασία είναι η γιορτή αυτή της Αποκριάς να εδραιωθεί και να γίνει θεσμός και του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερη. «Να γίνει ο Πύργος αυτό που αξίζει να είναι. Η πρωτεύουσα της Ηλείας. Ο πολιτισμός δε μπορεί να χωρίσει κανένα, δεν υπάρχουν εδώ πολιτικές αντιπαλότητες μόνο να μας ενώσει».

Τέλος, ζήτησε την κατανόηση όλων για τυχόν προβλήματα και ελλείψεις εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του πως όλα τα πάνε καλά.

Η κ. Ζάγκλαρη πρόσθεσε ότι έχουν προετοιμάσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα αποτρέψουν τους συμπολίτες μας να φύγουν, παραμένοντας στην πόλη με αιτία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Έναρξη 1ης Αποκριάς 2020

Με τελάληδες να διαλαλούν την είδηση, δρώμενα και παιχνίδια που θα μαγέψουν τα πιτσιρίκια και συναυλία των υπέροχων Passepartout ανοίγει η αυλαία της 1ηςΑποκριάς 2020 στον Δήμο Πύργου.

Στις 12 το πρωί του Σαββάτου, τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Πύργου σε ρόλο τελάληδων διαλαλούν στις γειτονιές της πόλης την έναρξη της 1ης Αποκριάς και μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια με το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων που ακολουθούν.

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, εκπλήξεις περιμένουν τα παιδιά στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Τα παιδιά θα υποδέχεται ένα άγαλμα-παγώνι που θα ζωντανεύει σε κάθε ένδειξη θαυμασμού.  Ξυλοπόδαροι με εντυπωσιακά κοστούμια και πολύχρωμα καπέλα θα δώσουν χρώμα γιορτής παίζοντας με κορίνες και συμμετέχοντας στις δράσεις για τα παιδιά. Το πρώτο ποδήλατο “επιστρέφει” για να μας ταξιδέψει πίσω στα χρόνια της ανεμελιάς. Ένα ποδήλατο αντίκα. Το vintage ποδήλατο Gentleman θα κάνει την εμφάνισή του και θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Οι Mr και Mrs Bubble θα μας κλείσουν σε μια τεράστια φούσκα. Σε μια εκπληκτική διαδραστική παράσταση το κοινό όχι μόνο θα βοηθήσει τους δύο ήρωες να φτιάξουν τις πιο εντυπωσιακές φούσκες, αλλά να μπούνε μέσα σε σαπουνόφουσκες τεραστίων διαστάσεων.

Τέλος, διάσημοι ακροβάτες παρουσιάζουν μια ξεχωριστή παράσταση με ακροβατικά εδάφους, χορό, μουσική και σώου με φωτιές.

Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με το αγαπημένο συγκρότημα των Passepartout. Με ήχους balkan, swing, rock&roll, disco, pop, latin όσο και έντεχνους η ταλαντούχα μπάντα καταφέρνει να μετατρέπει κάθε της εμφάνιση σε ένα ξέφρενο πάρτι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος