FOLLOW US: facebook twitter

Η «Πρωινή» παρουσιάζει τα ονόματα που εξετάζονται για το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ηλεία

Ημερομηνία: 20-04-2022 | Συντάκτης:

Συνδυασμός εμπειρίας, ανανέωσης και «ανοίγματος»

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



Αν υπάρχει ένα κόμμα που φημίζεται για τις οργανωτικές του ικανότητες και είναι πάντα «ετοιμοπόλεμο»αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, είναι το ΚΚΕ. Ειδικά στην Ηλεία, το τελευταίο διάστημα επικρατεί ικανοποίηση για την επιτυχία με την οποία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των 70 ετών από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, οι οποίες κορυφώθηκαν με την κάθοδο και την κεντρική ομιλία του γ.γ. του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Παράλληλα, αξιολογείται ως δυναμική η συνδικαλιστική δραστηριότητα στελεχών του κόμματος σε αρκετούς τομείς όπως η Παιδεία, ο πρωτογενής τομέας, η Υγεία, η Ενέργεια, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι κλπ.

Ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, είτε το φθινόπωρο είτε την άνοιξη του 2023, στόχος της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας είναι να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο που θα συνδυάζει την ανανέωση με την εμπειρία, την εκπροσώπηση όλων των επαγγελματικών κλάδων, αλλά και το άνοιγμα σε ψηφοφόρους που κατά καιρούς ψηφίζουν ΚΚΕ χωρίς να αυτοπροσδιορίζονται απαραίτητα ως κομουνιστές.

«Το κάλεσμά μας απευθύνεται στον απλό κόσμο που τις προηγούμενες δεκαετίες ακολουθούσε κυρίως το ΠΑΣΟΚ, τον κόσμο που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια στα χρόνια των μνημονίων, όταν είδε το μέχρι τότε κόμμα του, την παράταξή του, να καταρρέει και κάποιοι εγκλωβίστηκαν στον νέο διπολισμό που διαμορφώθηκε ή έμειναν πολιτικά άστεγοι, μόνοι (…) Εμείς λέμε στον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, στους εργάτες και τους ανθρώπους του μόχθου, να κοιτάξουν δίπλα τους, εκεί που βρίσκεται το ΚΚΕ, κρατώντας αναμμένη τη σπίθα του αγώνα, για να “σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα”. Μας ξέρουν και τους ξέρουμε! Και ξέρουν πως το ΚΚΕ δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες τους. Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητα από ποια πολιτική αφετηρία μας προσεγγίζει, ανεξάρτητα σε ποιο πολιτικό κόμμα ο ίδιος τοποθετεί πολιτικά τον εαυτό του», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Τα ονόματα που «παίζουν»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», έχει καταρτιστεί μια άτυπη λίστα με στελέχη που έχουν αναπτύξει σημαντική δράση, η οποία εκτιμάται πως θα αποτυπωθεί και στην κάλπη.
Από τον χώρο της εκπαίδευσης, πιθανοί υποψήφιοι είναι ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Τρύφωνας Αθανασόπουλος, η νεοκλεγείσα πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Στέλλα Αναστασίου και ο Άγγελος Κολόσακας από την Αμαλιάδα.

Από τον χώρο των αγροτών, αυξημένες πιθανότητες συγκεντρώνουν ο δραστήριος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Θανάσης Βομπίρης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως και πρώην πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Χρήστος Γιαννόπουλος.

Τη «μάχη» στον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών αναμένεται να δώσουν ο μηχανικός και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηλείας και εκ των πλέον έμπειρων στελεχών, Χρήστος Γιάνναρος, και ο μηχανολόγος-μηχανικός και μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας, Γιώργος Τζαβάρας.

Από τον κλάδο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, «παίζουν» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις, στα καταστήματα και υπηρεσίες του νομού Ηλείας και δημοτικός σύμβουλος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Νίκος Γκότσης, η εμποροϋπάλληλος και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσα Παναγιωτάρα, και η πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου-Κυλλήνης και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Ζωή Τσάση. Πιθανή θεωρείται και η παρουσία της συνταξιούχου εργαζομένης ΕΛΤΑ και Προέδρου της Ομάδας Γυναικών Πύργου, Σίας Ξενοστάθη.

Εκτός από τα ονομάτα που παρατέθηκαν, οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν πως εξετάζεται σοβαρά η προσθήκη δύο ακόμα προσώπων που θα σηματοδοτήσουν το άνοιγμα σε ευρύτερο κοινό. Ο ένας είναι ο συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος και ιδρυτής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, Χρήστος Αθανάσουλας, και το άλλο πρόσωπο προέρχεται από τη νεολαία αλλά το όνομά του δεν έχει δημοσιοποιηθεί καθώς ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» η παρουσία του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος