FOLLOW US: facebook twitter

Η Πρωινή αποκαλύπτει: «Ήξεραν να καλύπτονται άριστα…»

Ημερομηνία: 13-04-2022 | Συντάκτης:

-Η Πρωινή αποκαλύπτει πώς οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου εξάρθρωσαν συμμορία σε αθηναϊκό έδαφος

-Απολογούνται το πρωί της Παρασκευής στον Ανακριτή Ηλείας οι τρεις συλληφθέντες

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου παρακολουθούσαν τους τρεις συλληφθέντες πάνω από τρεις μήνες, κυρίως με φυσική παρουσία, γιατί ήταν πολύ προσεκτικοί και δεν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία. Ενδεχομένως να χρησιμοποιούσαν εφαρμογές με κρυπτογραφημένα μηνύματα για να συνεννοούνται. Το ζευγάρι αλλοδαπών έμενε σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και είχε νοικιάσει υπόγειο στο κέντρο της Αθήνας αποκλειστικά ως “καβάτζα” για τα ναρκωτικά. Στο σπίτι τους βρέθηκαν μόνο τα χρήματα. Τις συναλλαγές τις έκανε τουλάχιστον δύο με τρία χλμ μακριά από την “καβάτζα” , σε σχετικά πολυσύχναστο σημείο, αλλάζοντας στενό κάθε φορά. Στην Ηλεία διακινούσαν μόνο ηρωίνη με σύνδεσμο τον Έλληνα συλληφθέντα. Αυτός ανέβαινε μία φορά την εβδομάδα στην Αθήνα για να προμηθευτεί ηρωίνη, όχι μεγάλη όμως, είτε γιατί δεν είχε τόσα χρήματα είτε για να ισχυριστεί ότι είναι για προσωπική χρήση αν τον συλλάβουν. Με το που επέστρεφε στην Ηλεία, έκανε αμέσως τη διακίνηση σε έναν κύκλο 15-20 ατόμων, για αυτό και στο σπίτι του δεν βρέθηκε τίποτα, πέρα από μικροποσότητα κάνναβης. Ήταν πάντα πολύ προσεκτικός και ήξερε να κρύβεται καλά, γιατί στο παρελθόν είχε ελεγχθεί αρκετές φορές αλλά δεν του έβρισκαν τίποτα, με εξαίρεση πέρυσι στην Πάτρα, όπου ξαναβρέθηκε με ηρωίνη πάνω του, ισχυριζόμενος πως είναι για προσωπική χρήση».
Με αυτά τα λόγια περιγράφει στην «Πρωινή» ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πύργου να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, αφού κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη συμμορία σε αθηναϊκό έδαφος, με συντονισμένη επιχείρηση και έπειτα από επίμονη και μεθοδική έρευνα, βασισμένη εν πολλοίς στην επιτόπια παρακολούθηση και την προσεκτική συλλογή στοιχείων και πληροφοριών.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν προχθές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας και πήραν προθεσμία για απολογία στον Ανακριτή για το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, οι δύο αλλοδαποί αρνούνται την οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ ο Έλληνας φέρεται να έχει εν μέρει αποδεχθεί ότι είχε στην κατοχή του την ηρωίνη, αλλά ισχυρίζεται πως προοριζόταν για προσωπική χρήση, αρνούμενος ότι τη διακινούσε για να αποκομίσει χρηματικό όφελος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος