FOLLOW US: facebook twitter

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Ημερομηνία: 16-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

panellinies-girl

Πρεμιέρα Πανελλαδικών σήμερα για 1281 Ηλείους υποψηφίους και 103.366 σε όλη τη χώρα

Κορυφώνεται από σήμερα η αγωνία των υποψηφίων, καθώς με το Μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας Γενικής Παιδείας, ανοίγει η αυλαία των Πανελλαδικών. Στις φετινές εξετάσεις συμμετέχουν συνολικά 1281 Ηλείοι υποψήφιοι και συγκεκριμένα 1036 από τα ΓΕΛ (27 θα εξεταστούν με το παλιό σύστημα και 1009 με το νέο) και 245 υποψήφιοι από τα ΕΠΑ (27 θα δώσουν με το παλιό σύστημα). Συνολικά σε όλη τη χώρα θα συμμετέχουν 103.366 μαθητές ενώ οι συνολικές θέσεις των εισακτέων στα ΑΕΙ είναι 69.985 από τις οποίες οι 43.855 αφορούν στις πανεπιστημιακές σχολές και οι 26.130 στα ΤΕΙ.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, έχει ολοκληρώσει όλη την προετοιμασία για την διεξαγωγή των εξετάσεων σε επίπεδο νομού, οι Λυκειακές επιτροπές είναι έτοιμες όπως και τα Εξεταστικά Κέντρα που είναι ίδια με πέρυσι. Ως εξεταστικά κέντρα θα χρησιμοποιηθούν όλα τα Λύκεια του Νομού ενώ για οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας. Όσον αφορά το Βαθμολογικό Κέντρο, θα λειτουργήσει και φέτος στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου με πρόεδρο την Σχολική Σύμβουλο ΠΕ 06 Μαριάνθη Κοταδάκη.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα συνεξετάζονται.

Όπως κάθε χρόνο αναμένεται το θέμα της έκθεσης για το 2016 να γίνει γνωστό για όσους δεν συμμετέχουν στις Πανελλήνιες λίγο μετά της 09:00 το πρωί που θα μπορούν να εξέλθουν της αίθουσας οι πρώτοι υποψήφιοι.

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο, ωστόσο εκπαιδευτικοί αλλά και ειδικοί ψυχολόγοι συνιστούν ψυχραιμία, όχι άγχος, μεθοδικό διάβασμα με διαλλείματα, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε μέσα από την εμπειρία μας δεν φτάνει μόνο η εντατική προετοιμασία για τον στόχο, αλλά και η καλή ψυχολογία των υποψηφίων για να έχουν καθαρή σκέψη.

Ιερά Παράκληση στον Άγιο Χαράλαμπο για τους υποψηφίους
Το Σάββατο το απόγευμα τελέσθηκε όπως κάθε χρόνο η  ιερά Παράκλησις στο ιστορικό Παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους Πύργου υπέρ υγείας και φωτισμού πάντων των υποψηφίων φοιτητών για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας, παρουσία πολλών υποψηφίων, γονιών και εκπαιδευτικών. Στην Παράκληση δέχθηκαν τις ευχές του Μητροπολίτη  Ηλείας κ. Γερμανού μαζί με έναν σταυρό και ένα βιβλίο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος