FOLLOW US: facebook twitter

Η Περιφέρεια στηρίζει τη διημερίδα για το 1821 – Τι δήλωσε ο αντιπερ/ρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Ν. Κοροβέσης

Ημερομηνία: 26-03-2021 | Συντάκτης:

Ισχυρό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η διαδικτυακή διημερίδα που διοργανώνει αύριο και μεθαύριο η Πρωινή με θέμα την Ελληνική Επανάσταση και τη γέννηση του ελληνικού κράτους, καθώς έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να το παρακολουθήσουν εκατοντάδες διαδικτυακοί χρήστες.

Η διημερίδα ξεκινά αύριο στις 11 το πρωί με την 1η ενότητα, ενώ στις 6μ.μ. θα ξεκινήσει η 2η ενότητα. Συμμετέχουν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, οι οποίοι θα αναλύσουν τις παραμέτρους της Ελληνικής Επανάστασης.

Την ικανοποίησή του και τη στήριξή του στο εγχείρημα εξέφρασε με δήλωσή του στην Πρωινή ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος τόνισε ότι ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για τον ίδιο προσωπικά.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικων δράσεων για να τιμήσει τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε τις δραστηριότητες που προάγουν τη δημόσια συζήτηση με υψηλού επιπέδου εισηγήσεις από κορυφαίους επιστήμονες της χώρας. Για μια Περιφέρεια όπως η Δυτική Ελλάδα, με τεράστιο ιστορικό απόθεμα, ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα και στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μετά την πανδημία τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας. Η συγκεκριμένη διημερίδα, στην οποία συμμετέχουν εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακοί της Ελλάδας, αποτελεί ένα αξιέπαινο εγχείρημα που μας βοηθά να κατανοήσουμε σε βάθος την Ελληνική Επανάσταση και να διδαχτούμε για το μέλλον», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος