FOLLOW US: facebook twitter

Η πατάτα στα καλύτερά της

Ημερομηνία: 18-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

giorti-patatas7

Με επιτυχία η τριήμερη γιορτή της πατάτας στο Κουρτέσι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι τριήμερες εκδηλώσεις για την γιορτή της πατάτας στο Κουρτέσι του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Ο κόσμος αγκάλιασε και αυτή τη γιορτή των προϊόντων του κάμπου, καθώς είχαν προηγηθεί η γιορτή της φράουλας και του καρπουζιού. Η διοργάνωση ήταν του ΝΠΔΔ Αθλητισμού – Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κουρτεσίου.

giorti-patatas1

Στόχος ήταν να γίνει μια γιορτή γευσιγνωσίας, μια γιορτή ανάδειξης του προϊόντος αυτού που καλλιεργείται σε πολλή μεγάλη έκταση στο Κουρτέσι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.  Η «Γιορτή Πατάτας» καθιερώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, ως βασική εκδήλωση του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κουρτεσίου.

giorti-patatas4

Ο τόπος μας είναι  πλούσιος και συχνά χαρακτηρίζεται «ευλογημένος». Πολλά από τα προϊόντα που συνθέτουν τον πυρήνα της μεσογειακής διατροφής καλλιεργούνται και παράγονται εδώ. Έτσι και ο σύλλογος του χωριού θέλησε να αναδείξει την πατάτα, ένα προϊόν θρεπτικό, με υψηλή διατροφική αξία και ιδιαιτέρως εύγευστο, που μάλιστα συνιστά και εξαιρετικά καλή βάση και για… «καλλιτεχνικές» τερψιλαρύγγιες δημιουργίες.

giorti-patatas8Το κοινό την πρώτη ημέρα απόλαυσε χορευτικές ομάδες παραδοσιακών χορών από το Κουρτέσι και άλλες περιοχές.

giorti-patatas6

Εκεί παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ.

giorti-patatas3

Τη δεύτερη ημέρα, των εκδηλώσεων η ορχήστρα «Μουσικά Ταξίδια» διασκέδασε μελωδικά τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού με ένα ποιοτικό λαϊκό και δημοτικό μουσικό πρόγραμμα. Η τρίτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά, που έπαιξαν, ζωγράφισαν και ψυχαγωγήθηκαν με παράσταση θεάτρου σκιών.

giorti-patatas2

giorti-patatas5

Όπως ήταν φυσικό όλες τις μέρες διατέθηκαν δωρεάν εδέσματα με βάση την πατάτα. Οι γυναίκες του χωριού έβαλαν το μεράκι και τη φαντασία τους και δημιούργησαν νόστιμες, παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες συνταγές με πατάτες. Βασικό έδεσμα ήταν η λατρεμένη τηγανιτή πατάτα που ήταν διαθέσιμη κάθε στιγμή και εν αφθονία, για τους επισκέπτες.

giorti-patatas9

Φωτογραφίες Ανδρέας Μίγκος & Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρτεσίου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος