FOLLOW US: facebook twitter

Η παράταξη Γιαννικούλη πρώτη στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας

Ημερομηνία: 18-10-2022 | Συντάκτης:

H Ιατρική Συνεργασία ελαβε 8 έδρες και η Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση 3 έδρες

  • Νικήτρια και η παράταξη του Κ. Τσαούση στον Ι.Σ. Αμαλιάδας

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Την εμπιστοσύνη τους, στην παράταξη του απερχόμενου προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστου Γιαννικούλη «Ιατρική Συνεργασία (ΙΑ.ΣΥ.) ανανέωσαν τα μέλη του καθώς στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν προχθές Κυριακή, την ανέδειξαν πρώτη σε ψήφους έναντι της Ανεξάρτητης Ιατρικής Κίνησης Ηλείας (Α.Ι.Κ.Η.).

Σε σύνολο 242 μελών ψήφισαν 151 γιατροί με την Ιατρική Συνεργασία να λαμβάνει 97 ψήφους και 8 έδρες και την Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση 42 ψήφους και 3 έδρες.

Έτσι στο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται:

Γιαννικούλης Χρήστος-ΙΑ.ΣΥ.- 82 ψήφοι

Λεοναρδόπουλος Λεωνίδας- ΙΑ.ΣΥ.- 59 ψήφοι

Σπηλιόπουλος Νικόλαος- ΙΑ.ΣΥ.- 45 ψήφοι

Κατσαρός Νικόλαος- Α.Ι.Κ.Η.- 33 ψήφοι

Οικονομόπουλος Νικόλαος- ΙΑ.ΣΥ.- 30 ψήφοι

Οικονομόπουλος Μενέλαος- Α.Ι.Κ.Η. – 20 ψήφοι

Δανίδη Θεοδώρα- ΙΑ.ΣΥ. 27 ψήφοι

Γκανταίφης Νικόλαος- Α.Ι.Κ.Η. 26 ψήφοι

Δημητρακόπουλος Παναγιώτης- ΙΑ.ΣΥ. 25 ψήφοι

Λινάρδου Βιργινία- ΙΑ.ΣΥ. 25 ψήφοι

Παπαδημητρίου Αναστάσιος ΙΑ.ΣΥ. 24 ψήφοι

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή συμμετείχε μόνο η ΙΑ.ΣΥ. και εξελέγησαν οι: Στασινοπούλου Αιμιλία (84 ψήφοι), Ιορδάνου Κωνσταντίνος (46 ψήφοι), Μιχαλακοπούλου Κωνσταντίνα (45 ψήφοι).

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εξελέγησαν:

Γιαννακόπουλος Χρήστος (ΙΑ.ΣΥ.), πρόεδρος

Βαρδαμίδης Μιχάλης (ΙΑ.ΣΥ.) αντιπρόεδρος

Μέλη: Χρόνης Αριστομένης (Α.Ι.Κ.Η.), Αγαλιανού Μαρία (ΙΑ.ΣΥ), Σπινθουράκη Ευανθία (ΙΑ.ΣΥ.), Στατήρης Νικόλαος (ΙΑ.ΣΥ.), Αλλαγιάννης Γεώργιος (ΙΑ.ΣΥ.), Σταυρόπουλος Ξενοφώντας (Α.Ι.Κ.Η.).

Εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο:

Γιαννικούλης Χρήστος (ΙΑ.ΣΥ), Λεοναρδόπουλος Λεωνίδας (ΙΑ.ΣΥ.), Σπηλιόπουλος Νικόλαος (ΙΑ.ΣΥ), Κατσαρός Νικόλαος (Α.Ι.Κ.Η).

Χρ. Γιαννικούλης: «Τα αποτελέσματα μας δημιουργούν επιπλέον ευθύνη»

«Οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά και ήρεμα, σε πολύ καλό κλίμα. Ο συνδυασμός για τον οποίο έχω την τιμή και την ευθύνη της κατάρτισης (Ιατρική Συνεργασία)κατέλαβε την πλειοψηφία στα όργανα του Συλλόγου και στην ομάδα των εκπροσώπων στον Π.Ι.Σ. Ως  Συνδυασμός ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους συναδέλφους οι οποίοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες, είτε μας ψήφισαν είτε όχι, καθώς η ίδια η συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες αποτελεί βασική προϋπόθεση ενδυνάμωσης του θεσμικού ρόλου του Συλλόγου» επισήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος Χρήστος Γιαννικούλης, προσθέτοντας ότι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα τους δημιουργούν επιπλέον ευθύνη να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο για την συνεπέστερη εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας, για την προαγωγή του ιατρικού λειτουργήματος και για την διεκδίκηση καλύτερης δημόσιας υγείας. «Εξυπακούεται, τέλος, ότι τιμούμε και σεβόμαστε και όλους τους συναδέλφους του άλλου Συνδυασμού που μετείχε στις εκλογές,  ο οποίος αποτελείται πράγματι από εκλεκτούς λειτουργούς της υγείας  οι οποίοι ανιδιοτελώς  έχουν στρατευτεί και αυτοί στον αγώνα για την προάσπιση της αξιοπρέπειας του ιατρικού λειτουργήματος και για καλύτερη υγεία στην Ελλάδα και στην περιοχή μας. Προσδοκούμε την γόνιμη συνεργασία μαζί τους , μέσα σε πνεύμα συναίνεσης, για το κοινό καλό, μετά την συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου».

«Πρώτη» η παράταξη Κ. Τσαούση

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας με την παράταξη του απερχόμενου προέδρου Κώστα Τσαούση «Δύναμη Υγείας- Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Ιατρών» να καταλαμβάνει πέντε έδρες και η παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Ιατρών» τέσσερις έδρες.

Αναλυτικότερα, στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, Πειθαρχικού Συμβουλίου και εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ψήφισαν 134 ιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας με την παράταξη «Δύναμη Υγείας» να λαμβάνει 73 ψήφους και να εκλέγει τους: Κώστα Τσαούση, Γιάννα Σταυροπούλου, Βασίλειο Χριστάκη, Βαγγέλη Δημητρόπουλο και Γιάννη Λέντζα και η «Ανεξάρτητη Κίνηση Ιατρών» να λαμβάνει 58 ψήφους και να εκλέγει τους: Παναγιώτη Σιδηρόπουλο, Ιορδάνη Μαυρόπουλο, Ευάγγελο Κόκκαλη και Παναγιώτη Φουστούκο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος