FOLLOW US: facebook twitter

Η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Ημερομηνία: 11-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
«Ακολουθώντας τα χνάρια των ερευνητών αρχαιολόγων-Άλτις 1875-2018»

Ομάδα μελών της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας συμμετείχε στην θεματική περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας με τίτλο «΄Αλτις 1875-2018: Ακολουθώντας τα χνάρια των ερευνητών αρχαιολόγων» που πραγματοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2019.

Η κα Ρούλα Λεβεντούρη αρχαιολόγος της Εφ.Αρ. Ηλείας επιμελήθηκε τη φετινή δράση και με τη συμμετοχή της κας Ιωάννας Κοτσαύτη συνεργάτιδας της υπηρεσίας υποδέχτηκε τα μέλη της Βιβλιοθήκης στον μαγευτικό ανοιξιάτικο χώρο του Ολυμπιακού Ιερού.

Η κα Λεβεντούρη ενημέρωσε ότι οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη και φέτος είναι η όγδοη χρονιά διοργάνωσής τους.

Στη συνέχεια μίλησε για την σπουδαιότητα της περιοχής της Ολυμπίας, καθώς υπήρξε κατά την αρχαιότητα προσφιλής τόπος συνάντησης των Πανελλήνων, κατοίκων της μητροπολιτικής Ελλάδας, της ανατολής και της δύσης, τόπος οικουμενικός και φορέας ιδεωδών που πήγασαν από τους αδιάλειπτα, επί μια και πλέον χιλιετία, εκεί τελούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε περιήγηση στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με πρόθεση να γνωρίσουν τα πρόσφατα ανασκαφέντα ιερά της Δήμητρας Χαμύνης και Ειλειθύιας, καθώς και το νεκροταφείο με τους θαλαμωτούς τάφους μυκηναϊκών χρόνων που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Ολυμπίας (ευρήματα αυτών των ανασκαφών βρίσκονται στα αρχαιολογικά μουσεία της Ολυμπίας και του Πύργου) έτσι ώστε να γίνει κατανοητό το μέγεθος του ιερού του Διός.

Έως και την Κυριακή 12 Μαΐου οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να ενημερωθεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος