FOLLOW US: facebook twitter

Η Π.Ε Ηλείας ενισχύει το έργο καθαρισμού του Δασικού Δικτύου του Δασαρχείου Ολυμπίας

Ημερομηνία: 07-06-2022 | Συντάκτης:

   Περιοχές του Δασικού Δικτύου του Δασαρχείου Ολυμπίας, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου έχουν εκτελεστεί προληπτικές και προκατασταλτικές εργασίες καθαρισμού, προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

   Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δασαρχείου Ολυμπίας, από το οποίο ζητήθηκε η συνεπικούρηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας, καθώς δεν υπήρχε «ενεργή» εργολαβία του Δασαρχείου στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν προτεραιοποίησης των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί, το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εργασίες καθαρισμού από φυτική βλάστηση, διανοίξεις-καθαρισμοί, μορφώσεις τάφρων και βελτίωση του καταστρώματος των δασικών οδών, σε συνολικό μήκος 14,5 χιλιόμετρα και πιο συγκεκριμένα από Σμέρνα προς Πλατιάνα, από θέση Καστέικα προς Πλατιάνα, από Γραίκα προς Άγιο Παντελεήμονα Διασέλλων κ.α. Πρόκειται για περιοχές και σημεία αυξημένης επικινδυνότητας, πολύ κοντά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και σε οικισμούς, γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις ήταν επιβεβλημένες.  

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε σήμερα τις παραπάνω περιοχές μαζί με τον Δασάρχη Ολυμπίας Βασίλη Γιακουμή, ενώ την ενημέρωση για τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί έκανε η Πολ. Μηχανικός της Δ.Τ.Ε Π.Ε Ηλείας Ευγενία Βλάσση, επιβλέπουσα του έργου «Συντήρηση – Οδική Ασφάλεια Επαρχ. Οδικού Δικτύου Ν. Ηλείας», στο πλαίσιο του οποίου εντάχθηκαν οι εργασίες. Εργασίες προληπτικού χαρακτήρα, αντίστοιχες των οποίων θα εκτελεστούν – πάντα στο πλαίσιο της συνεργασίας και συνεπικούρησης – κατόπιν σχετικού αιτήματος, και σε κάποιες περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος