FOLLOW US: facebook twitter

Η όμορφη Έλενα ήταν μόνο 23 χρονών…

Ημερομηνία: 22-09-2022 | Συντάκτης:

Η οικογένεια των τσιγγάνων στου Παπακαυκά Αμαλιάδας θρηνεί τον χαμό της  Ε. Γκαϊτατζή που «έφυγε» 10 μόλις μέρες μετά την διάγνωσή της από καλπάζοντα καρκίνο

  • Ήταν μανούλα δύο μικρών κοριτσιών ηλικίας 3 ετών και 4 μηνών!

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Ένα 23χρονο κορίτσι σαν τα κρύα νερά, μια πραγματική καλλονή με υπέροχα πράσινα μάτια κι ένα πλατύ χαμόγελο που καθρέφτιζε όπως λένε οι δικοί της άνθρωποι, την καλοσύνη της ψυχής της, την Έλενα Γκαϊταζή, θρηνεί η μεγάλη κοινότητα των τσιγγάνων της συνοικίας Παπακαυκά Αμαλιάδας!   Η Έλενα, μοναχοκόρη της Διονυσίας  Μπατζαλή και του Άγγελου Γκαϊταζή, “έσβησε” μέσα σε μόλις 10 μέρες από την ώρα που διαγνώστηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου  με καλπάζουσα μορφή  καρκίνου, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν έναν όγκο 6,5 εκ. στο κεφάλι! Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών και τις προσευχές της οικογένειάς της, το 23χρονο κορίτσι μετά από μια τιτάνια και άνιση μάχη στα “μαρμαρένια αλώνια”, τελικά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια, αν και κατά τη διάρκεια της σύντομης νοσηλείας της στο Νοσοκομείο του  Ρίο στο οποίο είχε διακομισθεί, είχε δείξει κάποια σημάδια βελτίωσης που έδωσαν αρχικά θάρρος στην οικογένειά της.

Μανούλα και η ίδια, αφήνει πίσω της δύο κοριτσάκια 3 χρονών και 4 μηνών ( ήταν ακόμα λεχώνα και μόλις πρόλαβε να κρατήσει στην αγκαλιά της  το δεύτερο μωρό της) αλλά και τον  σύντροφό της  Κωνσταντίνο, με τον οποίο ετοιμάζονταν να ντυθεί νυφούλα και  να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, κάνοντας όνειρα για το μέλλον.

Χθες το απόγευμα, στον στολισμένο με λουλούδια για τον γάμο  που δεν πρόλαβε να κάνει  Ι. Ναό Αγίας Άννας και Ανάληψης της Αμαλιάδας, μέσα σε έναν  ατέλειωτο θρήνο, η οικογένειά της , συγγενείς και φίλοι όχι μόνο από την κοινότητα των τσιγγάνων αλλά από όλη την Αμαλιάδα, αποχαιρέτισαν την όμορφη Έλενα . Όπως μας είπε ο θείος της Νίκος Μπατζαλής  η χαροκαμένη μάνα της και αδελφή του  Διονυσία Μπατζαλή, παρά την τεράστια απώλειά της, έδειξε μια πρωτοφανή δύναμη ψυχής λέγοντας μέσα στα αναφιλητά της “Ήταν θέλημα Θεού “! “Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου που μου τη χάρισες για 23 χρόνια “!”

Εκατοντάδες ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα που δέχθηκε η οικογένεια μέσα από το φβ , από κάθε γωνιά της χώρας, από την μεγάλη οικογένεια των τσιγγάνων , αφού η είδηση του θανάτου της κοπέλας έγινε αμέσως γνωστή. Ανάμεσα σε αυτά, ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα από την φωτογράφο  Ελένη Πατρινού που γνώρισε την Έλενα πριν από μερικά χρόνια  στου Παπακαυκά και στην συνέχεια την φωτογράφησε πολλές φορές  μαζί  φίλες της σε καθημερινές στιγμές αλλά και στα γλέντια των τσιγγάνων. «Ήσασταν τα πρώτα μου μοντέλα» γράφει. «Έλενα δεν θα σε ξεχάσω ποτέ…»

Οι οικογένειες ,του Άγγελου Γκαϊτατζή και Νίκου Γκόγκα ευχαριστούν  τη Βουλευτή Ηλείας κ. Δ. Αυγερινοπούλου ,τον πρ.Δήμαρχο Ήλιδας κ.Χρ.  Χριστοδουλόπουλο καθώς και τον κ. Γιώργο  Ζύγουρα, για τα χρηματικά ποσά που κατέθεσαν “στη μνήμη της Ελένης” στην εκκλησία της Αγίας Άννας και Αναλήψεως Αμαλιάδας .

Η Πρωινή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της Έλενας…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος