FOLLOW US: facebook twitter

H Ομάδα Τέχνης Πάροδος στο ΕΕΕΕΚ Πύργου και σε πολλά σχολεία του νομού – Ενθουσίασαν τους μαθητές με το θεατρικό παιχνίδι

Ημερομηνία: 29-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Την Ομάδα Τέχνης Πάροδος, που είναι παρούσα για 11η συνεχή χρονιά στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους και που ξεκίνησε την ανάπτυξη καλλιτεχνικών δράσεων σε δημοτικά σχολεία της Ηλείας, υποδέχθηκε προχθες το πρωί το ΕΕΕΕΚ Πύργου. .

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα κάθονται, παιδί και εσωτερικός χώρος

Το θεατρικό παιχνίδι που είχε οργανώσει η ομάδα πραγματικά συνεπήρε  με τις καλλιτεχνικές της δράσεις τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ. Η ευτυχία ήταν ζωγραφισμένη σε όλα τα πρόσωπα και τα χαμόγελα των μαθητών έμειναν για όλη την ημέρα. Η δημιουργικότητα της ομάδας και ο ευφάνταστος τρόπος που προσέγγισε τους μαθητές πραγματικά εντυπωσίασε και τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Η Δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κ. Αγγελική Πετρόγιαννη, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της ομάδας που τους ταξίδεψαν με το καλλιτεχνικό τους ταμπεραμέντο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, πίνακας, παιδί και εσωτερικός χώρος

Η Πάροδος σε πολλά δημοτικά

Η Ομάδα Τέχνης Πάροδος ξεκίνησε στα πλαίσια του Φεστιβάλ από τη Δευτέρα 25/11/2019 την ανάπτυξη καλλιτεχνικών δράσεων σε δημοτικά σχολεία της Ηλείας.

Ήδη τις δύο πρώτες μέρες, επικοινώνησαν  με δεκάδες μαθητές του 2ου, 3ου, 4ου και 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου, με μαθητές του 5ου και 4ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, του δημοτικού σχολείου Επιταλίου και στο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο στο χωριό Διάσελλα.

Στις σύντομες δυναμικές δράσεις που ήδη αναπτύχθηκαν αυτές τις δύο πρώτες μέρες κυριάρχησε το θεατρικό παιχνίδι σε συνδυασμό με την εκμάθηση του τραγουδιού που συνέθεσε ο μουσικός Γιάννης Σφυρής, βασισμένο σε στίχους μαθητών του 1ου λυκείου του Πύργου, ενεργών μελών στο Camera Zizanio

Παράλληλα παρουσιάστηκε θεατρικά το παραμύθι “Ο Γκάρης” της Τασούλας Επτακοίλη των Εκδόσεων Πατάκη.

Ιδιαίτερα συγκινητική στάθηκε η επικοινωνία των μελών της Παρόδου το βράδυ της Δευτέρας, με τους οκτώ μαθητές του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου στα Διάσελλα και τον δάσκαλό τους κύριο Γιάννη Καδόγλου.

Στο πρώτο αυτό ξεκίνημα από μέρους της Παρόδου συμμετοχή σε ρόλο εμψύχωσης και ερμηνειών είχαν οι : Γιάννης Μπρουκλόγιαννης, Φαίη Κουφάκη, και Ελένη Καλογιάννη ενώ τον συντονισμό είχε ο Ηλίας Πίτσικας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται, παπούτσια και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος