FOLLOW US: facebook twitter

Η Ολυμπία σταθμός ενός διαφορετικού γύρου του Κόσμου

Ημερομηνία: 30-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

-24χρονος Πορτογάλος μοτοσικλετιστής κυνηγά το Ρεκόρ Guinness

Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness επιχειρεί να μπει ο 24χρονος Πορτογάλος δευτεραθλητής στα 600cc André Sousa, κάνοντας τον γύρο του Κόσμου σε δύο χρόνια με ένα Honda Monkey. Έχοντας ξεκινήσει για την περιπέτεια των 60.000 χλμ. από το Avis της Πορτογαλίας στις 12 Ιουλίου, ήρθε στην Ελλάδα από την Βουλγαρία την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Sousa, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο και μέλος της ΑΟΛΜΟ κ. Γιώργο Γεωργούλη, ενώ στη συνάντηση παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος. «Είναι ευχαρίστησή μου να βρίσκομαι σ’ αυτό το σημαντικό παγκόσμιο μνημείο που το επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που με υποδέχεται μ’ αυτό τον τρόπο ο Δήμαρχος της πόλης. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια πανέμορφη χώρα αλλά και φιλόξενη, η χώρα του Ξένιου Δία», τόνισε ο κ. Sousa, υποσχόμενος ότι στο μέλλον θα επιδιώξει να βρεθεί ξανά στην Ολυμπία.

Ο κ. Γεωργιόπουλος, υποδεχόμενος τον Πορτογάλο μοτοσικλετιστή, τον συνεχάρη για την τολμηρή πρωτοβουλία του να κάνει τον γύρο του Κόσμου μ’ αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο και ευχήθηκε να πάρει δυνάμεις από την ενέργεια που εκπέμπει η Ολυμπία, ώστε να ανταπεξέλθει στη δύσκολη αποστολή του. Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι  ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με σημαντικές διοργανώσεις αγώνων και ζήτησε από τον κ. Sousa να κρατήσει επαφές με την Ολυμπία. Ο κ. Σπηλιόπουλος πρόσθεσε ότι απώτερος στόχος του Δήμου είναι να διεκδικήσει κάποιους διεθνείς αγώνες μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου, ενώ ο κ. Γεωργούλης μετέφερε τις ευχαριστίες του προέδρου της ΑΟΛΜΟ κ. Βασίλη Σπυρόπουλου προς τη Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία και ευχήθηκε στον κ. Sousa να εκπληρώσει το στόχο του.

Ο Δήμαρχος απένειμε ειδική πλακέτα και ο Αντιδήμαρχος αναμνηστικό δώρο στον κ. Sousa, ο οποίος, μετά την Ελλάδα, θα επισκεφθεί την Τουρκία, με προορισμό τις χώρες της Ασίας και της Άπω Ανατολής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος