FOLLOW US: facebook twitter

Η Οινική Ηλεία – 6 κρασιά από 6 Οινοποιεία! (ΦΩΤΟΣ)

Ημερομηνία: 20-12-2021 | Συντάκτης:
Οι έξι ετικέτες των εκλεκτών κρασιών που παρουσιάστηκαν.

Εξαιρετική βραδιά οινογευσίας και γευσιγνωσίας στο Touris Club όπου παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικές ετικέτες


Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου


Μια εξαιρετική γιορτινή βραδιά οίνου και γεύσεων, οινογνωσίας, οινογευσίας και γευσιγνωσίας με Ηλειακή ταυτότητα, διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στο εκλεπτυσμένο κελάρι του Touris Club στην Αρχαία Ολυμπία, κατά την διάρκεια της οποίας όσοι παρευρέθηκαν γεύτηκαν έξι από τα πιο εκλεκτά και αντιπροσωπευτικά εμφιαλωμένα κρασιά της Ηλείας, ένα από κάθε Οινοποιείο του νομού. Από τα Κτήματα ΜΕΡΚΟΥΡΗ και ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ και τα Οινοποιεία ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ, ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΡΟΥΒΑ και ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ. Την οινική βραδιά ο σεφ του Touris Club, έντυσε» με ένα εκλεκτό μενού έξι αντιστοίχως πιάτων ειδικά σχεδιασμένων για να αναδείξουν την κάθε ετικέτα κρασιού. Μια πανδαισία οίνων και γεύσεων σε ένα πανέμορφο και υψηλής αισθητικής περιβάλλον.

Την επιλογή των κρασιών έκαναν ο οινογνώσης Λάζαρος Γατσέλας, ο χημικός και οινολόγος Γιώργος Σκουτέρης και η Sommelier Ιουλία Δρούβα. Μάλιστα ο Γιώργος Σκουτέρης και η Ιουλία Δρούβα πριν από την οινογευσία, παρουσίαζαν την «ταυτότητα» και τα πλεονεκτήματα της κάθε ετικέτας, καθώς τα κρασιά σερβίρονταν με μια ιεροτελεστία. Πρώτα δύο λευκά, στη συνέχεια δύο ροζέ και τελευταία τα δύο κόκκινα, ενώ κάθε κρασί συνοδεύονταν από ένα διαφορετικό κάθε φορά πιάτο. Η ταλαντούχα Sommelier Ιουλία Δρούβα ήταν πράγματι εξαιρετική στην παρουσίαση, καθώς νοητά μας ξενάγησε στις ποικιλίες και τους πανέμορφους αμπελώνες της Ηλείας, που πλέον όπως διαπίστωσαν όλοι οι παρόντες, βγάζουν υπέροχα κρασιά που κερδίζουν τις εντυπώσεις στην αγορά, πολλά δε εξ αυτών όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή αγορά του κρασιού. Ποικιλόμορφοι οίνοι που αναδύουν υπέροχα αρώματα από φρούτα, λουλούδια του δάσους, μπαχάρια κλπ. , χρώματα και αρώματα το καθένα με δική του σύνθεση, με δροσιστικές και ισορροπημένες οξύτητες και απολαυστική αίσθηση σε κάθε γουλιά. Όπως ανάφεραν και η κ. Δρούβα και ο κ. Σκουτέρης, τα κρασιά της Ηλείας εντυπωσιάζουν τόσο για την ποιότητα όσο και για την τόλμη τους στην ανάδειξη της δυναμικότητας των ποικιλιών.

Ο Σπύρος Δρούβας από το Οινοποιείο ΔΡΟΥΒΑ, μαζί με την Αντωνία και τον Γιάννη Χριστόπουλο από την Οινοποιία ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ και την οικοδέσποινα του Touris club Βάσω Κοτρέτσου που επιμελήθηκε την εξαιρετική αυτή βραδιά.
Εξαιρετική και η παρουσίαση των κρασιών από την sommelier Ιουλία Δρούβα.
Ο χημικός- οινολόγος Γιώργος Σκουτέρης σερβίρει τις κυρίες της παρέας και τους αναλύει την ταυτότητα του κρασιού που δοκιμάζουν.

Οι έξι ετικέτες των έξι Οινοποιείων

Κατά την διάρκεια της οινικής βραδιάς, παρουσιάστηκαν όπως προαναφέραμε, έξι αντιπροσωπευτικά κρασιά από τα έξι πιο γνωστά Οινοποιεία – Κτήματα της Ηλείας, δύο λευκά, δύο ροζέ και δύο ερυθρά.

Τα δύο λευκά ήταν: 1) το LINON από το Κτήμα Σταυρόπουλου στο Παλαιοχώρι ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2019, οίνος λευκός ξηρός από σταφύλι Ασύρτικου, το τραγούδι του αμπελουργού στον Όμηρο 2) το ASSYRTIKO 2019 , λευκός ξηρός οίνος από την ποικιλία Ασύρτικο από το Κτήμα ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ στην Αρχαία Ολυμπία.

Τα δύο ροζέ ήταν: 1) Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ από το Κτήμα Δρούβα, ένα ροζέ από την ιδιαίτερη ποικιλία Μαυροφίλερο από το Οινοποιείο ΔΡΟΥΒΑ στον Άγιο Γεώργιο Πύργου 2) Augustiatis Rose από το Κτήμα Μπριντζίκη Οίνος ροζέ ξηρός – Τοπικός Ηλείας
Ποικιλιακή σύνθεση Αυγουστιάτης 100% από το Κτήμα Μπριντζίκη στο Λατζόι.

Τα δύο κόκκινα ήταν: 1) το ΤΡΙΤΩΝ από την Οινοποιεία Μαρκόγιαννη στη Σκιλλουντία , μια ξηρή Μαυροδάφνη από τον κλώνο Τσιγγέλω που πήρε το όνομα του από τον ποταμό Τρίτωνα 2) Ερυθρός Ξηρός Οινος REFOSCO, με ρουμπινί χρώμα, κρασί κλώνος από το Κτήμα Μερκούρη 2016, η το «Μερκουραίικο» όπως είναι γνωστό σε όλη τη Δυτική Πελοπόννησο.

Η βραδιά οινογευσίας έκλεισε με ένα κόκκινο γλυκό κρασί- το 7ο της βραδιάς- με την ετικέτα «Θύμησες» από την Οινοποιεία ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ.

Με τα δύο κόκκινα κρασιά σερβιρίστηκε το χοιρομέρι που έκλεψε την παράσταση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος