FOLLOW US: facebook twitter

Η ΟΑΣΗ το Σάββατο στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Σύνταγμα

Ημερομηνία: 04-11-2021 | Συντάκτης:

– Καταγγέλλει την Συντονιστική Επιτροπή Σταφιδοπαραγωγών για διασπαστική κίνηση


 

Στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Σύνταγμα από τις Επιτροπές Πληγέντων απο φυσικές καταστροφές από όλη τη χώρα, θα συμμετέχει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου. Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων γι αυτήν της την απόφαση “Εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες της Ηλείας που έχουμε χτυπηθεί επανειλημμένα από τα καιρικά φαινόμενα στις παραγωγές μας αλλά και στις κατοικίες μας ζούμε την ηθελημένη διαχρονική ανικανότητα όλων των κρατικών φορέων (κυβερνήσεων, περιφέρειας, δήμοι). Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αντιπλημμυρικά, εγγειοβελτιωτικά, αποστραγγιστικά, αρδευτικά έργα, καθώς και αντισεισμικής θωράκισης. Ταυτόχρονα βλέπουμε τον ΕΛΓΑ να καθυστερεί να αποζημιώσει τις ζημιές που παθαίνουμε με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να εγκαταλείπουν κάθε χρόνο την αγροτική παραγωγή.
Δεν βλέπουμε καμία σχεδόν βοήθεια από την πολιτεία. Μας κοροϊδεύουν.”
Ωστόσο η ΟΑΣΗ στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει την “δήθεν” όπως την χαρακτηρίζει Συντονιστική Επιτροπή των Συλλαλητηρίων των Σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου “η οποία ενώ ήξερε για την κινητοποίηση στις 6 Νοέμβρη έβαλε διασπαστική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 5 Νοέμβρη. Εκτός αυτού βλέποντας και τα αιτήματα διεκδίκησης που ανακοίνωσαν όχι μόνο δεν δίνουν λύση στην ασφυκτική κατάσταση των σταφιδοπαραγωγών αλλά δρουν και αποπροσανατολιστικά σε σχέση με την πραγματική αιτία του προβλήματος”
Καταλήγοντας αναφέρει ότι “Είναι άλλωστε ξεκάθαρο στον καθένα, ότι και οι Συνεταιρισμοί αναπόφευκτα λειτουργούν μέσα στα στενά πλαίσια και τους κανόνες της αγοράς με στόχο το κέρδος, όχι φυσικά του αγρότη αλλά των ίδιων.”

Σε ό,τι αφορά την Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Σύνταγμα το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12, η ΟΑΣΗ γνωστοποιεί ότι θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 7:00 π.μ. από Αμαλιάδα και Πύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος