FOLLOW US: facebook twitter

Η ΟΑΣΗ προανήγγειλε κινητοποιήσεις και μπλόκα με τη νέα χρονιά: «Διεκδικούμε τη ζωή μας ολόκληρη και όχι μισή»

Ημερομηνία: 24-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και των αγροτικών μπλόκων προανήγγειλε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, καλώντας όλους τους αγρότες να σηκώσουν το ανάστημα τους και να πλαισιώσουν την Ομοσπονδία στις διεκδικήσεις της για τη μικρομεσαία αγροτιά.

Στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα παρουσία 13 Ομοσπονδιών και 185 Συλλόγων, επισημαίνοντας πως αποφασίστηκε, τέλη Γενάρη να προχωρήσουν σε συντονισμένες κινητοποιήσεις με τη μορφή μπλόκων σε όλη την Ελλάδα.

«Με τους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κερδίσει πολλά όπως την αναστολή του τέλους επιτηδεύματος, το αφορολόγητο, το ακατάσχετο στους λογαριασμούς κ.α. Οι βασικές διεκδικήσεις μας παραμένουν οι κατώτερες εγγυημένες τιμές των προϊόντων, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, η μείωση του πετρελαίου και γενικότερα του κόστους παραγωγής αλλά και η κατάργηση της αύξησης της ασφαλιστικής εισφοράς. Θέλουμε δημόσια δωρεάν υγεία και να παραμείνει ο ΕΛΓΑ κρατικός που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή για όλα τα αίτια. Σε αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα θα βγούμε στα χωριά, στους συλλόγους, θα συζητήσουμε για το πώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα στην περιοχή μας. Καλούμε όλους τους αγρότες να σηκώσουν το ανάστημα τους και να πλαισιώσουν την ομοσπονδία. Εμείς διεκδικούμε τη ζωή μας ολόκληρη και όχι μισή. Όλοι σε επαγρύπνηση!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος