FOLLOW US: facebook twitter

Ηλεία: Η νύχτα των κεραυνών – Ισχυρές καταιγίδες με 5.800 κεραυνούς νυχτερινές ώρες Πέμπτης

Ημερομηνία: 25-09-2020 | Συντάκτης:
Φωτογραφία: Ελένη Πατρινού

Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας, πρώτες πρωινές ώρες Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου, στην Ηλεία. Όπως αναφέρει ο προγνώστης καιρού και δαιχειριστής του ileiakairos.ge  Θοδωρής Κονδύλης «Πυρήνας καταιγίδων ξεκίνησε να επηρεάζει το νομό από τις 01:30 ξημερώματα Πέμπτης  και από τα βορειοδυτικά, ο οποίος επεκτάθηκε έως τις 04:00 στα νότια. Κύρια χαρακτηριστικά, η ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα με 5.800 ηλεκτρικές εκκενώσεις σε δύο ώρες, οι ριπαίοι άνεμοι που έφτασαν στην Αμαλιάδα και τα 60km/hr, τις ραγδαίες βροχές, ευτυχώς όμως χωρίς μεγάλη διάρκεια.

Ωστόσο κατά την εξέλιξη των φαινομένων παρατηρήθηκαν συσσωρεύσεις υδάτων και πλημμυρικά φαινόμενα σε Πύργο και Αμαλιάδα. Τα ύψη βροχής έφτασαν τα 32 με 38 χιλιοστά (mm).”

Μεγάλη ήταν η νεροποντή και πολλά τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Αμαλιάδα

 

Στο.. πόδι λόγω της νεροποντής στην Αμαλιάδα

Με ολονύχτιες παρεμβάσεις αντιμετώπισε την κακοκαιρία το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας, καθότι η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην Αμαλιάδα με πλημμυρισμένους δρόμους και κομμένα δέντρα σε ορισμένα σημεία, ενώ τα ξημερώματα έπεσε και χοντρό χαλάζι. Σε κάποια σημεία οι δρόμοι μετατράπηκαν σε… λίμνες αφού η στάθμη του νερούείχε ανέβει αρκετά, ωστόσο το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε χάρη στην παρέμβαση της Πυροσβεστικης και της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Χριστοφόρου, «για άλλη μια φορά είχαμε σημαντικές ολονύχτιες παρεμβάσεις της πολιτικής προστασίας του Δήμου ΗΛΙΔΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Αμαλιάδας σε προβλήματα  που δημιουργήθηκαν από την ξαφνική νεροποντη στο Δήμο».

Φωτογραφία: Σία Δίπλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος