FOLLOW US: facebook twitter

Η νύχτα που πήρα δίπλωμα

Ημερομηνία: 06-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους και τροχαία, θρηνεί κάθε μέρα νεκρούς και τραυματίες. Όπως σε κάθε τριτοκοσμική χώρα που σέβεται τον εαυτό της, εδώ και δεκαετίες, πορευόταν με ένα διαβλητό σύστημα εξέτασης των υποψήφιων οδηγών και τα διπλώματα οδήγησης εκδίδονταν μέσω ενός κυκλώματος διαφθοράς,

Η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να θεσμοθετήσει ένα νέο αδιάβλητο σύστημα εξετάσεων με κάμερες και καταγραφή, στο οποίο δεν θα μπορούν να παρεμβαίνουν εξεταστές και εκπαιδευτές, προκάλεσε τις αναμενόμενες αντιδράσεις και επιχειρήθηκε να “μπλοκαριστεί” η εφαρμογή του. Μόλις λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ ανέλαβε την εξουσία φρόντισε να ακυρώσει τις αλλαγές και να επαναφέρει το “παλιό” καθεστώς!

Με πρόσχημα τις καθυστερήσεις – που είχαν δημιουργηθεί για υπηρεσιακούς λόγους και έχουν ήδη αντιμετωπιστεί- ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ακυρώνει το νέο σύστημα πρακτικής και θεωρητικής εξέτασης, υπόσχεται μια “επιτροπή” που θα μελετήσει ένα νέο σύστημα στο μέλλον και “ελέγχους στη διαφθορά” και ξαναβάζει στους δρόμους τους οδηγούς άνω των 74 ετών χωρίς επανεξέταση των ικανοτήτων τους! Μάλιστα σύμφωνα με κάποια πρωτοφανή επιχειρήματα που ακούστηκαν από το πρωί στη Βουλή, ο έλεγχος των ηλικιωμένων συνιστά αρνητική διάκριση σε βάρος τους!

Με μια απολύτως παλαιοκομματική και δημαγωγική πρακτική, “κλείνει το μάτι” στα κυκλώματα, τα “λαδώματα” και τη λογική “όλα επιτρέπονται”. Με αυτές τις λογικές η Ελλάδα θρηνεί εκατόμβες νεκρών κάθε χρόνο στην άσφαλτο, από οδηγούς “δολοφόνους” χωρίς εκπαίδευση, χωρίς κανόνες, χωρίς σοβαρή οδηγική συμπεριφορά. Κάθε φορά που ένας ακατάλληλος οδηγός παίρνει δίπλωμα με δωροδοκία ή με “μέσο”, ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα προστίθεται στη λίστα του θανάτου.

Η ΝΔ φροντίζει να ξηλώνει συστηματικά κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης. Είτε για να το εξαγγείλει ως δικό της είτε για να επαναφέρει το φαύλο καθεστώς του παρελθόντος. Σε αυτή την περίπτωση ο Υπουργός δεν φέρνει τίποτε νέο αλλά ικανοποιεί όλα τα κυκλώματα που δρουν ανενόχλητα για δεκαετίες και βγήκαν ανοιχτά να εκφράσουν την ικανοποίησή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος