FOLLOW US: facebook twitter

Η Νίκη του Έρωτα

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:

«Νίκη του έρωτα» βάφτισε την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των ανθοπωλείων αύριο και μεθαύριο, παραμονή και ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Σύλλογος Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αθηνων, ο οποίος αντιπροσωπεύει επιχειρήσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι πιέσεις των επαγγελματιών προς το υπουργείο Ανάπτυξης να εξαιρεθούν τα ανθοπωλεία, έστω για ένα Σαββατοκύριακο, από το γενικό λοκντάουν έπιασαν τόπο. Ετσι όσοι και όσες θέλουν να δείξουν την αγάπη τους χαρίζοντας στο αγαπημένο τους πρόσωπο μια ανθοδέσμη, θα μπορούν να το κάνουν, είτε με παραγγελία και παραλαβή εκτός του καταστήματος είτε με ραντεβού και επιλογή εντός (click away και click inside) και φυσικά με αποστολή κατ’ οίκον. Τι μεσολάβησε, πέρα από την επίκληση στον Καθολικό άγιο των ερωτευμένων και προστάτη των απανταχού ανθοπωλών, σοκολατοποιών και κατασκευαστών χνουδωτών αρκούδων με καρδούλες;

Η βασική αιτία εξαίρεσης των ανθοπωλείων δεν είναι ο έρωτας, αλλά οι τεράστιες απώλειες τζίρου και η καταστροφή ευπαθών εμπορευμάτων, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν προαγοραστεί και βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος από την περασμένη εβδομάδα, ταξιδεύοντας με αεροπλάνα-ψυγεία, καθώς περίπου το 70-80% της αγοράς λουλουδιών στην Ελλάδα καλύπτεται από εισαγωγές.

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι λειτουργούν περίπου 6.000 επιχειρήσεις ανθοπωλείων, που αγγίζουν τις 8.000 μαζί με τις συναφείς δραστηριότητες. Για όλες αυτές τις οικογένειες η 14η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο του χρόνου, στην οποία όλοι ελπίζουν όχι να βγάλουν κέρδη, αλλά να περιορίσουν έστω και λίγο τις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν από τα μέσα Μαρτίου ώς σήμερα.

Οπως σημειώνουν σε κοινή επιστολή τους οχτώ σύλλογοι και ομοσπονδίες του χώρου από όλη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών), «τα κομμένα φυτά είναι το μοναδικό προϊόν του πρωτογενούς τομέα που περιλαμβάνεται σε ΚΑΔ αναστολής χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα αποθήκευσης και πώλησής τους στο μέλλον», θεωρώντας παράδοξη την απαγόρευση λιανικής πώλησης λουλουδιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος