FOLLOW US: facebook twitter

Η νέα έκδοση του Ομίλου Φίλων Σταφίδας με την αρωγή του Δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:

Ένα λεύκωμα για την «πριγκίπισσα» σταφίδα

Τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο επισκέφτηκαν και παρέδωσαν τη νέα έκδοση για την Κορινθιακή Σταφίδα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Φίλων Σταφίδας Ηλίας Ανδριόπουλος και Ανδρέας Βαρώτσος. Πρόκειται για το λεύκωμα με τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της τελευταίας ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο με θέμα «Το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον της κορινθιακής σταφίδας», το οποίο εκδόθηκε με χρηματοδότηση του Δήμου Πύργου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το λεύκωμα έχει τυπωθεί σε 3.000 αντίτυπα και θα διανεμηθεί δωρεάν στους σταφιδοπαραγωγούς του Δήμου Πύργου και της ευρύτερης περιοχής στην Ηλεία, καθώς και σε φορείς της πόλης και εκπαιδευτικές δομές.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους κ.κ. Ανδριόπουλο και Βαρώτσο και τους συνεχάρη για την έκδοση του λευκώματος, υπογραμμίζοντας ότι είναι «μια έκδοση που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη και προβολή της σταφίδας, ένα προϊόν που συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε ο Νομός να διαδραματίσει σημαντικό οικονομικό ρόλο τον 19ο αιώνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω έκδοση αποτελεί ένα σημαντικό ενημερωτικό εργαλείο για τους σταφιδοπαραγωγούς αναφορικά με τη δημιουργία νέων σύγχρονων φυτειών σταφίδας, ομάδων παραγωγών και κάθε οργανωμένης προσπάθειας εμπορίας του προϊόντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος