FOLLOW US: facebook twitter

Η Νέα Δημοκρατία τερματίζει την απομόνωση της Ηλείας

Ημερομηνία: 24-04-2023 | Συντάκτης:

Του Νίκου Καλάκου, υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Ηλείας

Οι υποδομές μεταφορών αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ βελτιώνουν το επίπεδο διαβίωσης και ευημερίας. Στο νομό μας οι υποδομές αυτές είναι απηρχαιωμένες ή ανύπαρκτες. Η Ηλεία είναι από τους ελάχιστους νομούς της χώρας από τον οποίο όχι μόνο δεν διέρχεται σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, αλλά λειτουργεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο οδικό δίκτυο που έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας. Ο οδικός άξονας Πατρών-Πύργου είναι ο δρόμος με τα περισσότερα εικονοστάσια.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει! Στόχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι ο εκσυγχρονισμός των μεταφορικών υποδομών και οι μετακινήσεις από και προς την Ηλεία να γίνονται με ασφάλεια οδικώς, μέσω ενός υπερσύχρονου αυτοκινητοδρόμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τέλος στην ομηρία της Ηλείας από τον παραλογισμό τύπου Καλογρίτσα που είχε εμπνευστεί  ο ΣΥΡΙΖΑ και στις αρχές του 2025 η «Ολυμπία Οδός», έργο στρατηγικής σημασίας,  θα είναι πραγματικότητα και θα εξασφαλίζει επιτέλους ασφάλεια στις μετακινήσεις με προοπτική να φθάσει ως την Τσακώνα, ενώ στον σύγχρονο οδικό χάρτη περιλαμβάνεται και η Αρχαία Ολυμπία. 

Ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα δώσει στην περιοχή την ευκολία της οδικής πρόσβασης και σε ολόκληρη την Ηλεία τη δυνατότητα να αναδιατάξει το τουριστικό και το αναπτυξιακό περιβάλλον της με βιώσιμες δραστηριότητες οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά.

Θύμα όμως της ανυπαρξίας μεταφορικών υποδομών αποτελεί και ο πρωτογενής τομέας. Ποιοτικά ηλειακά αγροτικά προϊόντα, όπως η πατάτα, η φράουλα, το καρπούζι και το ελαιόλαδο, παραμένουν αδιάθετα, παρά την μεγάλη ζήτηση από τις ευρωπαϊκές αγορές, καθότι λόγω απουσίας σιδηροδρομικής σύνδεσης, κρίνεται οικονομικά ασύμφορη η μεταφορά τους.

Η Ηλεία δυστυχώς δεν διαθέτει σύνδεση με το κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Η μοναδική σιδηροδρομική σύνδεση εν λειτουργία είναι η γραμμή Κατάκολου-Αρχαίας Ολυμπίας που εξυπηρετεί  μόνο τουριστικούς σκοπούς.

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται και δίνει λύση μετά από πολλά χρόνια και σε αυτό το μείζον πρόβλημα, σχεδιάζοντας την επαναφορά του τρένου στην Ηλεία με τουριστικό και εμπορευματικό χαρακτήρα,  με ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο που θα συνδέεται με το υπόλοιπο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκτυο. Έτσι θα μεταφέρονται με αμεσότητα τα ποιοτικά παραγόμενα προϊόντα  του νομού μας  στην ελληνική και όχι μόνο αγορά.

Ήδη αποφασίσθηκε η υλοποίηση Μελέτης Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας του ενιαίου έργου από τον ΟΣΕ, η οποία θα λάβει υπόψη τις επιμέρους μελέτες Βιωσιμότητας του άξονα Κάτω Αχαγιά-Πύργου, έργου που βρίσκεται ήδη σε τροχιά δημοπράτησης.

Η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει ενιαίο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Ο λαός με την ψήφο του στις 21 Μαΐου αποφασίζει να συνεχίσει με ασφάλεια και σιγουριά την πορεία του προς το αύριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος