FOLLOW US: facebook twitter

Η μη εκχώρηση δημοτικών τελών στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

Ημερομηνία: 03-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

Μετά από αίτηση 16 δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση της Τρίτης

Η αίτηση 16 Δημοτικών Συμβούλων περί μη εκχώρησης ανταποδοτικών τελών καθαριότητας- ηλεκτροφωτισμού (δημοτικών τελών) θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα. Αναλυτικά το θέμα που είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη έχει ως εξής: «Λήψη απόφασης περί μη εκχώρησης ανταποδοτικών τελών καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού (δημοτικών τελών) για την αποπληρωμή της μελλοντικής σύμβασης παροχής υπηρεσιών ενεργειακής απόδοσης που θα περιλαμβάνει «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ» και περί μη δημιουργίας ειδικού καταπιστευτικού λογαριασμού (escrow account) σε πιστωτικό ίδρυμα για την κατάθεση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού (δημοτικών τελών) καθώς και σύνταξη σχετικής μελέτης με βάσει τα σημερινά δεδομένα, κατόπιν της της υπ’ αριθμ. 31575/27-10-2022 αίτησης δεκαέξι δημοτικών συμβούλων (άρθρο 67 παρ.2 του Ν. 3852/2010, άρθρο 4 περ. ε΄ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών».

Θα ακολουθήσει συζήτηση ενημέρωση για την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο αλλά και η έκφραση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου για τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα ληφθεί απόφαση για την επέκταση του δημοτικού φωτισμού στην Δημοτική Κοινότητα Σκουροχωρίου ενώ θα αποφασιστεί και η επικαιροποιήση της υπ’ αριθμ. 122/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί έκφρασης γνώμης για την έγκριση θέσης σε κυκλοφορία τουριστικού τρένου του Γραφείου Γενικού Τουρισμού CEOTRAVEL στην ειδική διαδρομή Κατάκολο – διαστ/ση Συκιάς –Άγιος Ανδρέας – Κτήμα Μερκούρη με αφετηρία το Αλσύλλιο Κατακόλου.

Μισή ώρα νωρίτερα πριν την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την έγκριση του πρακτικού της ειδικής επιτροπής επιλογής  παιδιών στο Τμήμα Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πύργου για τις εγγραφές της σχολικής περιόδου 2022-2023 στους Παιδικούς Σταθμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος