FOLLOW US: facebook twitter

Η 17χρονη μαθήτρια Μελίνα Δημητροπούλου από την Πύργο στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής!

Ημερομηνία: 21-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Η Μελίνα Δημητροπούλου από το 4ο ΓΕΛ Πύργου στην ελληνική ομάδα με τα «φωτεινά μυαλά»

Μια μαθήτρια Λυκείου από την Ηλεία, η Μελίνα Δημητροπούλου από το 4ο ΓΕΛ Πύργου που φοιτά στην Β΄Λυκείου, κατέκτησε επάξια μετά από την επιτυχία της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής,  μια θέση στην Ελληνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην  (εξ αποστάσεως) 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.  Το ευχάριστο είναι ότι τα τελευταία χρόνια αρκετοί Ηλείοι μαθητές,  φωτεινά μυαλά που ξεχωρίζουν, συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις που κατακτούν σε μαθητικούς διαγωνισμούς Μαθηματικών και Φυσικής, έχοντας να ανταγωνιστούν συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα!

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (European Physical Society), της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών (Balkan Physical Union) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Βουλγαρίας και του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Στη 3η Βαλκανιάδα Φυσικής  εκτός από την Δημητροπούλου Μελίνα, 4ο ΓΕΛ Πύργου (Β΄ Λυκείου), συμμετέχουν ακόμα οι μαθητές Πουλάκης – Στεφανίδης Στέφανος, Ρόδιων Παιδεία, (Α΄ Λυκείου), Τερλεμές Σπύρος ΑΞΙΟΝ Ξάνθης, (Β΄ Λυκείου) και Ράπτης Μενέλαος, Φρυγανιώτης, (Β΄ Λυκείου).

Στη χώρα μας την οργανωτική ευθύνη έχει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ενώ οι συμμετέχοντες Έλληνες μαθητές προέκυψαν από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που πραγματοποίησε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι μαθητές που διακρίνονται στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής εγγράφονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε σχολές των Πανεπιστημίων, τα οποία ανήκουν σε επιστημονικό πεδίο της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει. Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους έλληνες μαθητές και στο δικό μας κορίτσι από τον Πύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος