FOLLOW US: facebook twitter

Η μάχη της Πάτρας: Ο μύθος του ιστορικού προεκλογικού ρόλου της περιοχής επαναλαμβάνεται

Ημερομηνία: 26-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά ως τραγωδία και την δεύτερη ως φάρσα» όπως έλεγε ο Κάρλ Μάρξ.

Σε αυτές τις εκλογές μια «παλιά ιστορία» ξαναζωντανεύει στην Αχαΐα και δύο «αιώνιοι πολιτικοί αντίπαλοι» Παπανδρέου και Μητσοτάκης βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι. Η πολιτική αντιπαράθεση του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή έχει μείνει στην ιστορία.

Μόνο που σε αυτές τις εκλογές η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει και ο πραγματικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά ο Αλέξης Τσίπρας.

Για πρώτη φορά, σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές, τρεις πολιτικοί αρχηγοί διεκδικούν το ιστορικό Καλέτζι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου για τον πολιτικό «γάμο» του με το Κίνημα Αλλαγή φαίνεται πως ζήτησε «προίκα» την εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας και αυτή του δόθηκε. Έτσι, η Φώφη Γεννηματά εξοστράκισε τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, που εκλέγονταν εκεί, στο νότιο τομέα της Αθήνας και ευχήθηκε καλό κατευόδιο στον Γ. Παπανδρέου.

Το δέλεαρ για την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ήταν πως το όνομα Παπανδρέου στο Καλέντζι, γενέτειρα του Ανδρέα Παπανδρέου θα ζωντανέψει τις μνήμες των ψηφοφόρων και θα συγκρατήσει τυχόν διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο φαίνεται πως και ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά σε αυτές τις εκλογές κάτι από την αίγλη του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και για αυτό επέλεξε την Αχαΐα ως μια από τις τρεις περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος. Ο συγκεκριμένος νομός είναι ο μοναδικός που «αντιστάθηκε» στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και δεν αλώθηκε από τη ΝΔ. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές είναι να εκλέξει περισσότερους βουλευτές από ότι το ΚΙΝΑΛ.

Από την άλλη πλευρά όμως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει θέσει ως προσωπικό του στοίχημα να «πάρει» την Αχαία. Για αυτό με μια συμβολική κίνηση επέλεξε να είναι υποψήφιος στον συγκεκριμένο νομό. Στόχος της ΝΔ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι το προπύργιο του ΠΑΣΟΚ να βαφτεί «μπλέ» και για αυτό ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από την Πάτρα. Να θυμίσουμε ότι την τελευταία φορά που η ΝΔ κέρδισε την συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια ήταν το 1977 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος