FOLLOW US: facebook twitter

Η Λίμνη Μουριάς είναι και πάλι… ζωντανή!: Φυσικός επαναπλημμυρισμός από τις βροχές

Ημερομηνία: 29-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Περιβάλλον

Την Κυριακή το μεσημέρι τα μέλη του συλλόγου Φίλων Λίμνης Μουριάς, φυσιολάτρες και  απλοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν στο χώρο της πρώην λίμνης Μουριάς για να δουν από κοντά τον… φυσικό επαναπλημμυρισμό της, ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Η φύση βλέπετε έκανε το δικό της καθήκον και σκέπασε μπάζα και απορρίμματα και η Μουριά έγινε ξανά… λίμνη, κάτι που χρόνια συζητιέται μετά την αποξήρανσή της και παρά τις διάφορες διαβεβαιώσεις φορέων, εν τούτοις το σχέδιο αυτό δεν έχει προχωρήσει ποτέ ως τώρα.

Έτσι, δεκάδες κάτοικοι αλλά και τοπικοί φορείς, έδωσαν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι, στο γεφυράκι – πρώην κοσμική ταβέρνα της Τασίας-  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας και των Φίλων επαναπλημμυρισμού της Λίμνης. Κατηφορίζοντας, αποζημιώθηκαν από το θέαμα της επαναπλημμυρισμένης λίμνης Μουριάς και την αναγέννηση της φύσης μετά τις τελευταίες μεγάλες βροχοπτώσεις. Στόχος όλων  να συνεχίσουν τον αγώνα ακόμα πιο δυναμικά και με σχέδιο, για τον επαναπληρμμυρισμό της λίμνης που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή.

Το μήνυμα βεβαίως που έστειλαν είναι ότι «η φύση θέλει, ο άνθρωπος μπορεί;» Και η απάντηση ήταν ότι μπορεί! Όλοι οι παρόντες συμφώνησαν πως δεν θα σταματήσουν, μέχρι να αποκτήσουμε ξανά τον παράδεισο που η φύση θέλει να αποκτήσουμε! Πάντως ο Σύλλογος Φίλων Λίμνης Μουριάς θα στείλει νέο αίτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθότι ιδιοκτήτης των 2000 στρεμμάτων της Μουριάς, ζητώντας να προχωρήσει τις διαδικασίες για τον επαναπλημμυρισμό της με την ένταξη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της μελέτης και της υλοποίησης του έργου. Βεβαίως τα μέλη των Φίλων Λίμνης Μουριάς αναφέρθηκαν στην αδιαφορία των τοπικών φορέων για μια έκταση που ενώ θα μπορούσε να είναι φυσικό υδροβιότοπος και εν τούτοις έχει μετατραπεί σε χωματερή.

Στην συνάντηση της λίμνης  παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Ηλείοι Βουλευτές  Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο πρώην Γ.Γ Ναυτιλίας  Διονύσης Καλαματιανός, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, Στάθης Καννής και Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο πολιτευτής Θόδωρος Βλαγκούλης, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Νίκος Φάμελος και φυσικά πολλά μέλη του Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας και Επαναπλημμυρισμού Λίμνης Μουριάς και κοινωνικών συλλογικοτήτων.

Φωτογραφίες-facebook: dimitris dip


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος